Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Şahtior Doneţk nu mai joacă în ritm de "samba". "Pe vremea lui Mircea Lucescu era altfel". Cum reuşea tehnicianul român să-i capaciteze pe jucători

Şahtior Doneţk nu mai joacă în ritm de "samba". "Pe vremea lui Mircea Lucescu era altfel". Cum reuşea tehnicianul român să-i capaciteze pe jucători

Fotbal

Comentarii

Unul dintre cei mai cunoscuţi şi apreciaţi antrenori şi analişti sportivi din Ucraina, Oleg Fedorchuk, a declarat în presa din ţara sa că Şahtior Doneţk ar trebui să renunţe la colonia de brazilieni, filozofie implementată de antrenorul român, Mircea Lucescu.

Argumentul suprem pe care îl invocă Oleg Fedorchuk este chiar faptul că Mircea Lucescu nu se mai află la echipă. Antrenorul român reuşea să scoată de la brazilienii din echipă tot ce aveau mai bun, iar acest lucru i-a adus o mare satisfacţie sportivă, dar şi financiară, de-a lungul timpului.

Acum, în ofensiva celor de la Şahtior au mai rămas doar atacanţi ce împlinesc sau au împlinit 30 de ani, preocupaţi mai mult de conservare, decât de sacrificiu: Alan Patrick (28 de ani), Dentinho (31 de ani), Marlos (31 de ani), Taison (32 de ani), Junior Moraes (32 de ani). În partidele amicale din această iarnă Şahtior a marcat foarte puţin, iar acest lucru l-a determinat pe Fedorchuk să sugereze schimbarea de filozofie.

"Şahtior a înscris puţin în partidele amicale. Nu vă surprinde? Noi suntem surprinşi, dar antrenorii ar trebui să fie îngrijoraţi. Unii dintre atacanţii pe care se bazează Luis Castro au aproape 30 de ani sau au depăşit această vărstă, şi este mai dificil să facă faţă din punct de vedere fizic. De aici şi rezultate. În plus, la Şahtior şi Dinamo Kiev nivelul de joc a scăzut. Mulţi dintre jucători au mai multă grijă la picioare, decât să bage osul. Un alt amânunt - disciplina a fost redusă drastic. Pe vremea lui Mircea Lucescu nu era aşa. Antrenorul român era nervos chiar şi antrenamente, tot timpul cerea maximum de la jucători. Nu mai este cazul. Şahtior ar trebui să renunţe la <samba> braziliană",  a declarat Oleg Fedorchuk, potrivi Footboom.com.

În campionatul Ucrainei, Şahtior este pe prima poziţie, cu 50 de puncte, la 14 în faţa rivalei Dinamo Kiev. În plus, Şahtior mai este angrenată şi în faza 16-imilor din Europa League, acolo unde a ajuns după ce a încheiat pe locul trei o grupă cu Manchester City, Atalanta şi Dinamo Zagreb. În "16-imi", Şahtior întâlneşte pe Benfica Lisabona.

Mircea Lucescu i-a adus în Europa, din Brazilia, pe Fernandino, Ilsinho, Douglas Costa, Fred, Jadson, Elano, Luiz Adriano, Willian,  Alex Teixeira, jucători care au adus în conturile clubului din Doneţk aproximativ 300 milioane de euro.

Afla mai multe despre: fotbalshaktior 

viewscnt
Articole similare