Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Salah, Courtois şi din nou Salah! Decizii imposibil de explicat la gala The Best! Premiile pe care lumea fotbalului nu le înţelege

Salah, Courtois şi din nou Salah! Decizii imposibil de explicat la gala The Best! Premiile pe care lumea fotbalului nu le înţelege
Comentarii

Superlativele anului 2018 au fost desemnate luni seară, în gala FIFA The Best, în urma voturilor strânse de la toţi căpitanii şi antrenorii naţionalelor afiliate, plus reprezentanţii mass-media, însă rezultatul final a avut darul de a strâni controverse.

În special trei decizii care vor fi greu de explicat de organizatori.


1. Premiul Puskás pentru cel mai frumos gol al anului primit de Salah, pentru reuşita dintr-un meci cu Everton.



Salah a înscris frumos în Merseyside Derby, însă părerea multor specialişti e că reuşita egipteanului nu e în niciun caz una demnă de acest trofeu, în condiţiile în care vedetele fotbalului mondial reuşesc constat execuţii similare. În condiţiile în care golul lui Salah a concurat cu cele reuşite de Cristiano Ronaldo şi Gareth Bale din foarfecă, în Liga Campionilor (galezul chiar în finala cu Liverpool), e greu de înţeles cum a reuşit egipteanul să-i depăşească pe cei doi.

2. Courtois e portarul anului, dar nu a prins cel mai bun 11 al anului :)

O altă decizie greu de explicat îi are în prim plan pe Thibaut Courtois şi David De Gea, fără îndoială doi dintre cei mai buni portari ai lumii. Totuşi, există un mare semn de întrebare. Dacă belgianul a primit premiul pentru pentru cel mai bun portar din lume în 2018, cum se face că nu a prins şi cel mai bun 11 al anului, acolo unde a fost preferat De Gea.

3. Salah, peste Messi în votul pentru cel mai bun jucător, dar nu şi în cel mai bun 11

Mohamed Salah a prins podiumul în cursa pentru cel mai bun jucător al anului şi l-a scos pe Lionel Messi din TOP 3. Totuşi, egipteanul nu a reuşit să intre în cel mai bun 11 al lumii, unde au apărut însă jucători pe care îi depăşise în clasamentul individual: Messi, Mbappe sau Hazard.

Cel mai bun 11 al anului:
De Gea - Alves, Varane, S. Ramos, Marcelo - Modric, Kante - Messi, Hazard, Mbappe - Ronaldo

 

Afla mai multe despre: salahthe bestgala 

viewscnt
Articole similare