Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Salariul lui Konoplyanka la CFR Cluj a fost dezvăluit. Cât primeşte pe lună fotbalistul pentru care Schalke a plătit 12,5 milioane de euro

Salariul lui Konoplyanka la CFR Cluj a fost dezvăluit. Cât primeşte pe lună fotbalistul pentru care Schalke a plătit 12,5 milioane de euro

Fotbal

Comentarii

CFR Cluj a ajuns la o înţelegere cu mijlocaşul ucrainean Yevgen Konopylanka (33 de ani), fotbalist trecut pe la Dnipro, Sevilla, Schalke 04 sau Şahtior Doneţk.

Yevgen Konoplyanka a adunat 83 de prezenţe şi 21 de goluri în naţionala Ucrainei, însă în ultimii ani nu s-a mai ridicat la nivelul jucătorului pentru care Schalke 04 plătea 12,5 milioane de euro celor de la Sevilla, în 2017.

Salariu lui Konoplyanka la CFR Cluj

Dacă în vara lui 2015, pe vremea când juca la Sevilla, era cotat la 25 de milioane de euro, la opt ani distanţă, cota sa de piaţă a ajuns la 500.000 de euro.

În ultimul sezon, mijlocaşul lateral a evoluat în Polonia, la KS Cracovia, unde a bifat 28 de meciuri, cu 4 goluri şi pase decisive, în toate competiţiile.

  • Polonezii aveau dreptul de a-i prelungi contractul pe încă un sezon, însă au refuzat.

Conducătorii celor de la CFR Cluj consideră că jucătorul ucrainean nu şi-a spus ultimul cuvânt în fotbal, aşa că au decis să-i acorde o şansă.

Conform informaţiilor oferite de prosport.ro, Konoplyanka a acceptat un salariu lunar de 20.000 de euro pentru a juca la Cluj.

Chiar dacă salariul pare unul mare, clujenii şi-au vândut foarte mulţi jucători în această vară, în schimbul cărora au obţinut 5 milioane de euro.

De asemenea, s-a eliberat şi o parte importantă din bugetul de salarii, după aceste despărţiri, aşa că mutarea nu a fost atât de dificil de realizat.

Există dubii în privinţa lui Konoplyanka

Vochin şi Zotta şi-au spus părerea şi ambii au pus la îndoială, într-o oarecare măsură, mutarea lui Konoplyanka la CFR Cluj.

Andrei Vochin crede că ucraineanul va fi de folos dacă va avea o motivaţie bună pentru a da totul la CFR Cluj, nu neapărat financiară: "E foarte greu de spus. El te-ar putea ajuta, într-adevăr, dacă îşi găseşte o motivaţie. Nu-mi dau seama dacă financiar mai este o motivaţie. Dacă mai doreşte să joace 3-4 ani", a spus expertul Orange Sport.

De cealaltă parte, Zotta a spus că, după părerea sa, Yevgen Konplyanka n-a ajuns la CFR Cluj pe un salariu mai mic de 30.000 de euro pe lună. Se pare că aici a greşit!

"Poate să vină şi să joace într-o echipă, care are o cadenţă şi să-l ajute să se transfere. La 34 de ani, un jucător de valoare poate să mai joace 1-2 ani.

Nu-l văd să termine cariera la CFR. Crezi că a venit pe un salariu mai mic de 30.000 de euro pe lună?", a spus Constantin Zotta, la Orange Sport.

 

Afla mai multe despre: konopylankaucrainapoloniasevilla,  

viewscnt
Articole similare