Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Sancţiune drastică pentru Bancu! Internaţionalul Craiovei a fost amendat pentru rasism. Clubul are şi el de suferit

Sancţiune drastică pentru Bancu! Internaţionalul Craiovei a fost amendat pentru rasism. Clubul are şi el de suferit
Comentarii

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării s-a sesizat în cazul petrecut între Nicuşor Bancu şi Bradley de Nooijer în meciul dintre U Craiova şi Viitorul de la finalul lunii septembrie. Căpitanul oltenilor a fost amendat cu 10 mii de lei pentru rasism, în ciuda faptului că instanţele sportive din România nu au luat nicio măsură.

De asemenea, U Craiova a fost amendată cu aceeaşi sumă, pentru atitudinea pasivă de după incident. Atunci, incidentul a fost relatat la final de antrenorul secund de la Viitorul, Cătălin Anghel, în timp ce Bancu a spus că nu-şi aminteşte să fi folosit remarci rasiste.

„Nicuşor Bancu a fost sancţionat cu 10.000 lei pentru declaraţii rasiste, iar clubul Universitatea Craiova tot cu 10.000 pentru atitudinea pasivă în acest caz. De asemenea, Comisia Centrală a Arbitrilor a fost avertizată să transmită arbitrilor să sancţioneze regulamentar de acum înainte cazurile de rasism.

România se aliniază la standardele internaţionale în ceea ce priveşte lupta împotriva rasismului şi discriminării, practic aplicăm politica de zero toleranţă la orice act rasist. Din păcate, clubul din Craiova nu a trimis nici măcar un punct de vedere la acest caz şi nici nu s-a delimitat de astfel de afirmaţii”, a afirmat, pentru Agerpres, Cristian Jura, secretar de stat în cadrul CNCD.

Afla mai multe despre: craiovabancurasismamenda 

viewscnt
Articole similare