Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Sancţiuni dure decise de FIBA după bătaia de la meciul Filipine – Australia, din preliminariile CM

Sancţiuni dure decise de FIBA după bătaia de la meciul Filipine – Australia, din preliminariile CM

Baschet

Comentarii

Federaţia Internaţională de Baschet (FIBA) a decis, joi, sancţiuni dure după ce la meciul Filipine – Australia, din 2 iulie, din preliminariile Campionatului Mondial din 2019.

Forul a suspendat 13 jucători (zece filipinezi, trei australieni) şi doi antrenori ai echipei statului Filipine pentru unul până la şase meciuri, a exclus corpul de arbitri de la meciul respectiv din toate competiţiile internaţionale pe o perioadă de un an şi a amendat cele două federaţii cu 250.000 de franci elveţieni (Filipine), respectiv 10.000 de franci elveţieni (Australia).

O bătaie generală s-a produs în timpul meciului de baschet Filipine - Australia, desfăşurat, la începutul lunii, la Manila.

Bătaia a început după ce un jucător filipinez l-a lovit cu cotul în figură pe un baschetbalist australian, în sfertul al treilea al partidei, la scorul de 48-76. Terenul de baschet din Manila Arena s-a transformat într-unul de wrestling, jucătorii celor două echipe împărţindu-şi pumni şi picioare. Arbitrii au fost depăşiţi de situaţie.

După ce spiritele s-au calmat, 13 jucători, nouă filipinezi şi patru australieni, au fost eliminaţi. Partida s-a reluat cu trei jucători filipinezi pe teren, dar nu a mai durat mult, pentru că au mai urmat eliminări, iar Australia a câştigat cu 89-53.

Afla mai multe despre: fiba 

viewscnt
Articole similare