Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Şansă nouă pentru echipele româneşti! Proiectul unei a treia competiţii europene mai are nevoie doar de acceptul UEFA: "Suntem în plin proces de dezbatere"

Şansă nouă pentru echipele româneşti! Proiectul unei a treia competiţii europene mai are nevoie doar de acceptul UEFA: "Suntem în plin proces de dezbatere"
Comentarii

Andrea Agnelli, preşedintele lui Juventus, a confirmat că o nouă cupă europeană va apărea în calendarul internaţional din 2021. Numărul total al echipelor care vor ajunge în grupe va fi cu 16 mai mare decât în prezent.

Pentru a doua oară în istorie România nu este reprezentată de nicio echipă în grupele cupelor europene. Din 2021 astfel de "întâmplări nefericite" ar putea fi mai uşor evitate. Şi asta pentru că UEFA se pregăteşte să înfiinţeze o nouă competiţie intercluburi care să ajute ţările cu fotbal mai puţin dezvoltat să îşi trimită reprezentantele în grupe. 

Preşedintele lui Juventus, Andrea Agnelli, a dezvăluit că proiectul urmează să primească undă verde de la UEFA iar în grupele acestei comeptiţii urmează să ajungă 32 de echipe. 

Această variantă a apariţiei unei noi cupe europene a fost considerată mai bună decât cea a măririi numărului de echipe din Europa League de la 48 la 64. Mai mult oficialii europeni se gândesc să micşoreze numărul de formaţii din a doua comeptiţie europeană la 32 astfel încât în total numărul de echipe care vor lua startul în toamnă europeană va ajunge la 96.  

 

 

Afla mai multe despre: agnelliuefacupă europeană 

viewscnt
Articole similare