Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Scandal cu iz rasist în Premier League! Reacţia unui oficial al lui West Ham când i-a fost propus un jucător din Camerun

Scandal cu iz rasist în Premier League! Reacţia unui oficial al lui West Ham când i-a fost propus un jucător din Camerungalerie foto

Premier League

Comentarii

Directorul departamentului de transferuri al clubului West Ham, Tony Henry, este implicat într-un uriaş scandal de rasism, după un schimb de e-mailuri cu un agent de jucători, în care oficialul clubului londonez a precizat că echipa sa nu mai vrea să transfere jucători din Africa.

Presa din Anglia notează că lui West Ham i-a fost propus un jucător camerunez în ultimele zile ale perioadei de transferuri din această iarnă, iar răspunsul lui Tony Henry a fost făcut public de agentul de jucători.

"Nu mai vrem africani şi nu e suficient de bun! L-am trimis pe Thomas să-l urmărească pe el şi pe celălalt băiat săptămâna trecută şi a spus nu. Dacă Palace îi cumpără, mult noroc!", a fost răspunsul lui Tony Henry (foto jos).



Daily Mail notează că identitatea celor doi jucători e cunoscută de jurnalişti, însă a fost dorinţa agentului care a făcut public mailul ca numele lor să rămână anonim.



Henry a confrimat veridicitatea mailului, însă a ţinut să precizeze că că vorbele sale au fost interpretate greşit.

"Am avut trei (n.r. jucători din Africa) şi am simţit că nu mai vrem jucători africani. Din niciun motiv... Nu e nimic rasist doar că uneori au o atitudine greşită. Am avut probleme cu Sakho, ci Diafra Sakho. Când nu joacă produc haos. Nu avem nimic cu rasa africană. Sunt jucători africani de top şi nu e nicio problemă cu ei. Doar că uneori cauzeaz multe probleme când nu joacă, aşa cum am avut cu Diafra. Nu e nimic personal", a declarat Henry.

Întrebat dacă nu i se pare că acest mod de a privi lucrurile nu e discriminator pentru jucătorii africani, Henry a replicat: "În ce sens?".

Acesta a precizat apoi că priveşte în acelaşi mod şi jucătorii de naţionalitate rusă sau pe cei din Italia, care nu se adaptează uşor stilului din Premier League.

Afla mai multe despre: west hamrasismfotbalpremier league 

viewscnt
Articole similare