Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Scandal de proporţii la Anderlecht. Fostul club al lui Stanciu şi Chipciu este anchetat pentru spălare de bani în transferurile de jucători

Scandal de proporţii la Anderlecht. Fostul club al lui Stanciu şi Chipciu este anchetat pentru spălare de bani în transferurile de jucători
Comentarii

Fotbalul mondial este zguduit în aceste zile de un nou scandal de proporţii, care vizează clubul Anderlecht. Poliţia a percheziţionat sediul Federaţiei Belgiene de Fotbal, dar şi pe cel al clubului, într-un dosar de spălare de bani în transferurile de jucători.

Potrivit informaţiilor apărute în presa belgiană, anchetatorii au descins miercuri la sediul Federaţiei Belgiene de Fotbal şi la cel al clubului, pentru a ridica mai multe documente legate de transferurile realizate de echipă înainte de 2016, în perioada când clubul era condus de perechea van Holsbeeck-Vanden Stock. Nu este însă cazul transferurilor lui Nicolae Stanciu şi Alexandru Chipciu, care au sosit la Anderlecht în 2016.

"Suspiciunile sunt legate de unul sau mai mulţi agenţi de jucători, pentru că anumite tranzacţii de jucători sunt cel puţin suspencte. În acest moment suntem în faza de control", a declarat un reprezentant al procurorilor federali care se ocupă de acest caz

Investigaţia a pornit de la transferul lui Aleksandar Mitrovic, de la Anderlecht la Newcastle United, în 2015, pentru 18.5 milioane de euro. Procurorii au observat o neconcordanţă între documentele înregistrate la Federaţia belgiană şi cele înregistrate în Anglia. În Belgia apare că transferul ar fi fost intermediat de firma "One Goal", cu sediul în Malta, deţinută de puternicul agent israelian Pini Zahavi, cel considerat multă vreme ca fiind acţionarul din umbră al lui Mouscron. 

În schimb, în documentele înregistrate în Anglia apare o altă firmă, cu un nume suspect de apropiat "One Goal Management". Iniţial s-a crezut că este vorba despre o greşeală de redactare, însă procurorii belgieni au descoperit că şi această firmă există, este înregistrată în Belgia, nu are niciun angajat şi a declarat venituri de 52 de euro în anul transferului. De asemenea, în actele federaţiei engleze, în dreptul impresarului care a intermediat transferul apare Ivica Mitrovic, fratele jucătorului.

Fostul club al lui Nicolae Stanciu şi al lui Alexandru Chipciu nu a dorit să facă deocamdată niciun comentariu legat de acest subiect, exprimându-şi doar dorinţa de a coopera cu autorităţile judiciare. Cu atât mai mult cu cât cei doi manageri vizaţi de această anchetă nu mai fac parte din conducerea clubului.

Afla mai multe despre: anderlechtscandalstanciuchipciuspalare de banitransferuri de jucatori 

viewscnt
Articole similare