Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Scandal de rasism în Liga 1. Ioan Mărginean e arătat cu degetul că ar fi marginalizat un jucător de altă etnie. EXCLUSIV | Reacţiile preşedintelui de la Gaz Metan şi a fotbalistului

Scandal de rasism în Liga 1. Ioan Mărginean e arătat cu degetul că ar fi marginalizat un jucător de altă etnie. EXCLUSIV | Reacţiile preşedintelui de la Gaz Metan şi a fotbalistului

Gaz Metan Mediaș

Comentarii

Ioan Mărginean, preşedintele lui Gaz Metan Mediaş, e acuzat de rasism de un fost secund de la formaţia ardeleană, Flavius Boroncoi. Acesta îl acuză pe Mărginean că a marginalizat un jucător, pe Paul Costea (21 de ani), pentru că este de etnie rromă. Ioan Mărginean a reacţionat, în direct la Telekom Sport, pe marginea subiectului sensibil.

Ambele personaje implicate în poveste, Paul Costea şi Ioan Mărginean, au intrat în direct la Telekom Sport pentru a discuta despre subiect. După declaraţiile făcute de Flaviu Boroncoi, fost secund la Gaz Metan Mediaş, Ioan Mărginean s-a apărat şi a spus că nu se pune problema despre vreun gest rasist, aşa cum susţine Boroncoi.

"Nu ştiu cine vrea scandal la Mediaş. Cineva vrea neapărat şi pe economic nu mă poţi lua, pe administrativ nu mă poţi lua, acum mă luaţi cu etniile. (...) Mă pregătesc, îmi sun avocatul, mergem înainte pentru că adevărul trebuie să iasă la iveală", a spus Ioan Mărginean, la Telekom Sport.

La rândul său, Paul Costea a vorbit despre subiect şi a spus că, şi el, dar şi părinţii săi, sunt foarte supăraţi. "Vă daţi seama că sunt supăraţi, au citit ce s-a scris în ziare şi nu doar ei. Toată lumea se simte prost. (...) (n.r. - Ai simţit că etnia ta te-a dezavantajat?) Niciodată. Mă simt mândru de ceea ce sunt şi niciodată nu au fost diferenţe făcute de alte persoane la şcoală sau pe unde am fost. (n.r. - Dar la fotbal?) Niciodată, nici la fotbal. E prima situaţie ce s-a întâmplat aici la Mediaş", a spus Paul Costea.

Flavius Boroncoi: "Costea nu era simpatizat pentru că e de altă etnie!"

Flavius Boroncoi, fostul antrenor secund al echipei ardelene, a dezvăluit că mijlocaşul Paul Costea (21 de ani) a fost scos de preşedintele Ioan Mărginean dintre titularii pentru meciul cu Astra Giurgiu, de pe 15 iunie, pe motiv că este de etnie rromă.  

”Costea nu era simpatizat de Mărginean pentru că era de altă etnie. M-am zbătut pentru copil, să joace, dar preşedintele mi-a spus 'Nu, că vreau să scap de el că are altă etnie. Nu-mi place de el că are altă etnie'. Nu pot să folosesc cuvântul folosit de el. E jenant”, a povestit Boroncoi, potrivit gsp.ro.

Afla mai multe despre: gaz metanioan margineanpaul costeascandalrasism 

viewscnt
Articole similare