Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

SCANDAL imens şi acuzaţii dure. Un impresar italian acuză: "Am făcut eforturi ca jucătorul să aleagă România, apoi mi-au zis că nu e fotbalist!"

SCANDAL imens şi acuzaţii dure. Un impresar italian acuză: "Am făcut eforturi ca jucătorul să aleagă România, apoi mi-au zis că nu e fotbalist!" galerie foto

Dinamo București

Comentarii

Agentul italian Cesare Marchetti a lansat acuzaţii dure la adresa clubului Dinamo, după ce transferul fundaşului Ziggy Gordon a picat.

Gordon, în vârstă de 26 de ani ajunsese la un acord cu formaţia din Ştefan cel Mare, pe vremea când antrenor la Dinamo era Mircea Rednic. Plecarea neaşteptată a antrenorului regretat de galeria "alb-roşilor" a făcut ca transferul lui Ziggy să pice. Impresarul fotbalistului, italianul Cesare Marchetti a reacţionat acum dur la adresa oficialilor din Ştefan cel Mare:

"Ziggy avea un acord cu Hamilton (n.r club din prima ligă scoţiană) în cazul în care primeşte o ofertă din străinătate. În ianuarie, Dinamo căuta un fundaş, iar antrenorul Mircea Rednic l-a ales pe el. M-am luptat ca Ziggy să accepte să vină în România, dar transferul a căzut deşi ajunsesem la o înţelegere. Rednic şi cu mine ne-am bătut ca acest transfer să se facă, mai ales că Hamilton solicita o sumă de bani pentru Gordon. Ziggy trebuia să joace contra lui St Johnstone, apoi să zboare către Bucureşti. Hamilton n-a mai vrut să renunţe la el, abia în mai a fost posibilă mutarea" a explicat Marchetti, care apoi a continuat: "Între timp, Rednic a fost demis, iar noul antrenor ne-a zis că Ziggy nu e fotbalist. Au susţinut că au nevoie de un jucător care să aibă capacitatea tehnică de a ataca. Ne-am luptat şase luni să convingem pe toată lumea ca el să ajungă în România apoi noul antrenor a anulat mutarea. Totul a fost brutal şi dur. Pot înţelege totuşi planurile unui nou tehnician, dar cred că Dinamo a gestionat prost lucrurile" a mai spus Marchetti.

A ajuns în Australia pentru un contract de trei ori mai mare

Născut la Glasgow, pe 23 aprilie 1993, Ziggy Gordon a evoluat în sezonul trecut pentru Hamilton, în prima ligă a campionatului scoţian. Şi a făcut-o în 41 de partide, reuşind să marcheze două goluri în toate competiţiile. Hamilton, Partick Thistle (Scoţia), Jagiellonia şi Pogon Siedlce (Polonia) sunt echipele la care a evoluat Ziggy Gordon în carieră.

Pe această listă ar fi trebuit să urmeze Dinamo Bucureşti, formaţie cu care ajunsese la un acord şi semnase. Doar că plecarea lui Mircea Rednic a ”rupt” contractul dintre fundaşul scoţian şi gruparea patronată de Ionuţ Negoiţă. Victimă colaterală, Gordon s-a văzut nevoie să-şi caute o altă echipă. A găsit-o în Australia, iar Central Coast Mariners i-a oferit un salariu de 14.000 euro pe lună, adică de aproape trei ori mai mare decât ar fi primit la Dinamo.

”A fost alegerea cea mai bună. Vreau să încerc experienţe noi şi antrenorul Alen Stajcic m-a convins imediat că Mariners este cea mai bună opţiune pentru mine. Cred că voi face parte dintr-un proiect în care simt că pot face diferenţa” a explicat Gordon.

Noul său antrenor este de acord, ba chiar are doar cuvinte de laudă pentru scoţian: ”Are experienţă şi va fi un exemplu pentru mai tinerii noştri jucători. Cred că Ziggy ne va ajuta să urcăm în treptele performanţei” a mărturisit şi Stajcic. 

Afla mai multe despre: ziggy gordoncesare marchetti 

viewscnt
Articole similare