Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Scandal în fotbalul francez. Canal + refuză să plătească 110 milioane de euro din cauza pandemiei

Scandal în fotbalul francez. Canal + refuză să plătească 110 milioane de euro din cauza pandemiei

Ligue 1

Comentarii

Canal+ este principalul difuzor al campionatului francez, cu un contract semnat până în această vară, iar din 2016 şi până în prezent a plătit 650 de milioane de euro pentru o parte din meciurile din prima ligă, Ligue 1.

Ultima tranşă trebuie virată la 5 aprilie, dar Canal + a anunţat deja că nu va face această plată, într-o scrisoare către Liga Profesionistă din Franţa, publicată de presa din Hexagon. Canal + îşi justifică refuzul prin faptul că ultima parte a campionatului nu s-a jucat încă şi din moment ce meciurile respective nu sunt difuzate la televizor, nu are de ce să dea banii.
 
Decizia Canal+ ar fi o lovitură dură pentru cluburile din Franţa. Suma care trebuie plătită la începutul lui aprilie este de 152 de milioane de euro, din care 110 milioane de euro de către Canal+ şi 42 de milioane de euro de către BeIN Sport, celălalt difuzor al meciurilor.
 
 Şefii fotbalului francez vor încerca să negocieze cu Canal+ în speranţa că vor reuşi să obţină totuşi o parte din aceşti bani, pentru a-i vira către cluburi. În acelaşi timp, Canal + încearcă să renegocieze ultima tranşă în cazul în care meciurile vor fi programate pe o durată de timp restrânsă, care ar dezavantaja deţinătorul de drepturi.
 

Afla mai multe despre: canal+ 

viewscnt
Articole similare