Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Scandal în Italia. Liderii unor grupări "ultras" de suporteri ai echipei Juventus, reţinuţi

Scandal în Italia. Liderii unor grupări "ultras" de suporteri ai echipei Juventus, reţinuţi

Juventus

Comentarii

Poliţia italiană a reţinut, luni dimineaţă, liderii unor grupări "ultras" de suporteri ai formaţiei Juventus Torino, într-o vastă anchetă ce vizează fapte de violenţă şi extorsiune, informează AFP.

Potrivit presei italiene, 40 de percheziţii au fost efectuate şi 12 persoane au fost reţinute, în mai multe oraşe, în cadrul operaţiunii "Ultimul Banner", ce are legătură cu vânzările ilegale de bilete la meciurile echipei torineze.

Persoanele reţinute sunt lideri ai gruprărilor "ultras" Drughi, Tradizione-Antichi valori, Viking, Nucleo 1985 şi Quelli... di via Filadelfia. Aceştia sunt bănuiţi de asociere în grup infracţional, extrorsiune gravă, spălare de bani şi violenţe.

Potrivit procurorilor Chiara Maina şi Patrizia Caputo, însărcinaţi cu ancheta, şefi de grupuri "ultras" ar fi pus în practică un sistem de ameninţări şi de şantaj ce-i viza pe responsabilii din clubul torinez care se ocupau cu distribuirea biletelor pentru a obţine tichete la preţuri favorabile, ce urmau a fi revândute. Juventus a oprit în 2017 distribuirea de bilete pentru revânzare către grupările "ultras"

Ancheta a început în urmă cu un an, după ce au fost primite informaţii din partea clubului în legătură cu şantajul exercitat de grupurile "ultras". Liderii acestora au ameninţat că vor profera scandări rasiste la meciuri, pentru ca gruparea să primească sancţiuni sportive şi financiare.

Afla mai multe despre: juventus 

viewscnt
Articole similare