Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Scandal în NBA. Şeful ligii, ameninţări pe faţă pentru echipe grele din campionat

Scandal în NBA. Şeful ligii, ameninţări pe faţă pentru echipe grele din campionat
Comentarii

Conducătorul ligii profesioniste nord-americane de baschet (NBA), Adam Silver, a ameninţat cu sancţiuni dure cluburile care vor decide să saboteze finalul de sezon pentru a încheia pe ultimele locuri campionatul cu scopul de a avea cele mai bune şanse de a recruta cei mai valoroşi tineri jucători.

Într-o scrisoare adresată celor 30 de echipe din NBA şi publicată de cotidianul USA Today, Silver a avertizat că orice echipă dovedită că face "tanking" va primi "cea mai grea sancţiune posibilă".

"Integritatea competiţiei este piatra de temelie a campionatului nostru, este pactul care ne uneşte, cu suporterii noştri, motivul fundamental al existenţei noastre", a explicat comisarul NBA.

"Cu toate evoluţiile din jurul nostru, este lucrul care nu trebuie să se schimbe, iar noi trebuie să facem tot ce putem pentru a proteja şi garanta integritatea sportului nostru", a adăugat el.

"Tanking"-ul este o practică răspândită în NBA, iar principiul este unul simplu: pierzi voluntar maximum de meciuri pentru a termina printre echipele cel mai prost clasate şi deci să beneficiezi de un tur de draft privilegiat, sinonim cu cele mai bune alegeri dintre cei mai buni tineri jucători în sezonul următor.

Mai multe echipe se află în colimatorul NBA, între care Chicago Bulls, Sacramento Kings, Memphis Grizzlies, Phoenix Suns şi Dallas Mavericks.

În consecinţă, Mark Cuban, proprietarul echipei Dallas Mavericks, a primit deja o amendă de 600.000 de dolari pentru că a sugerat ca echipa ar trebui să facă "tanking".

De la reluarea campionatului după pauza din All Star Game, nouă cele mai slabe echipe din NBA au pierdut 25 din cele 28 de meciuri disputate.

Afla mai multe despre: nbabaschettankingseful ligiiscandalchicago bullsdraftrecrutarejucatori 

viewscnt
Articole similare