Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Scandal între Federaţia din Ucraina şi Dinamo Kiev. Igor Surkis pune totul în cârca lui Mircea Lucescu: ”Nu am de ce să nu am încredere în antrenorul meu”

Scandal între Federaţia din Ucraina şi Dinamo Kiev. Igor Surkis pune totul în cârca lui Mircea Lucescu: ”Nu am de ce să nu am încredere în antrenorul meu”galerie foto

Stranieri

Comentarii

Dinamo Kiev refuză să-şi trimită jucătorii la naţională la data de 29 aprilie, când Ucraina se reuneşte pentru un cantonament susţinut înainte de barajul de calificare la Cupa Mondială Qatar 2022. Igor Surkis susţine că Mircea Lucescu este de părere că internaţionalii ucraineni vor fi mai pregătiţi dacă rămân la club.

Între Dinamo Kiev şi Federaţia Ucraineană de Fotbal a izbucnit un conflict considerabil. Oleksandr Petrakov, selecţionerul Ucrainei, a programat un cantonament care începe pe data de 29 aprilie, în contextul în care ”galben-albaştrii” joacă pe 1 iunie meci de baraj pentru calificarea la Cupa Mondială.

Cum războiul declanşat de Rusia a întrerupt competiţia internă, Oleksandr Petrakov îşi doreşte astfel să-şi pregătească jucătorii din toate punctele de vedere, mai ales că cei mai mulţi dintre ei n-au jucat niciun minut de când a izbucnit conflictul.

Însă planurile selecţionerului au fost date peste cap de Dinamo Kiev, de unde Oleksandr Petrakov a chemat nu mai puţin de 12 jucători. Echipa antrenată de Mircea Lucescu nu vrea să-şi lase jucătorii la naţională începând cu 29 aprilie, ci abia după data de 23 mai.

Igor Surkis îl bagă pe Mircea Lucescu la înaintare

Dinamo Kiev a fost prima echipă din Ucraina care a primit o permisiune specială de a părăsi ţara, în condiţiile în care legea marţială interzice bărbaţilor sub 60 de ani să plece în străinătate.

Însă cei de la Dinamo Kiev şi-au argumentat demersul prin faptul că echipa va avea un turneu caritabil, în care va întâlni echipe importante din Europa şi banii vor fi trimişi ca ajutor pentru Ucraina.

Dinamo Kiev şi-a planificat astfel mai multe meciuri cu echipe din Europa, însă acum planurile echipe s-au intersectat cu cele ale echipei naţionale.

Ucraina urmează să joace pe 1 iunie cu Scoţia, în barajul de calificare la Cupa Mondială Qatar 2022. Dacă va câştiga, pe 5 iunie va juca împotriva Ţării Galilor, în ultima etapă din baraj.

Cum campionatul Ucrainei a fost oprit din cauza războiului şi cei mai mulţi jucători şi-au pierdut pregătirea fizică, selecţionerul Oleksandr Petrakov a cerut să fie organizat un cantonament începând cu data 29 aprilie.

Însă cei de la Dinamo Kiev nu sunt de acord cu programul lui Oleksandr Petrakov. Oficialii clubului au transmis federaţiei că vor lăsa jucătorii la naţională abia de pe 23 mai, dată impusă de FIFA.

Într-un răspuns oficial, Igor Surkis susţine că a luat această decizie după ce s-a consultat cu Mircea Lucescu, cel care i-a transmis că jucătorii vor fi mult mai pregătiţi dacă rămân la echipa de club:

”În primul rând, sugerez tuturor să nu reacţioneze emoţional, ci să analizeze cu calm, chibzuinţă şi imparţialitate răspunsul oficial al lui Dinamo cu privire la solicitarea Federaţiei Ucrainene de Fotbal pentru selecţionarea a 12 dintre jucătorii noştri [...] Am discutat despre această problemă cu Mircea Lucescu.

Din vasta sa experienţă, el consideră că potenţialul de joc al internaţionalilor noştri în interesul echipei naţionale va fi folosit mai raţional dacă aceştia au meciuri în picioare, într-o serie de partide amicale de caritate, cu cluburile de top din Europa, la care Dinamo participă în prezent.

Nu am de ce să nu am încredere în antrenorul meu, în chestiuni atât de specifice, precum condiţiile în care jucătorii să obţină o formă optimă în aşteptarea unor lupte importante.

În răspunsul menţionat mai sus, la solicitarea făcută de domnul Protasov, am subliniat cu luciditate că clubul se străduieşte să asigure o înaltă performanţă a echipei naţionale, cu participarea jucătorilor săi, tocmai datorită capacităţii acestora de a nu pierde tonusul de joc dobândit în turneul caritabil din Europa.

Poate cuiva nu-i place această abordare, dar ea visează clar creşterea capacităţii de luptă a echipei Dinamo, care are onoarea de a apăra culorile albastru şi galben (n.r. culorile Ucrainei).

Aşadar, nu văd probleme dacă 12 dinamovişti convocaţi la naţională vor ajunge pe 23 mai la dispoziţia selecţionerului Petrakov, în conformitate cu Regulamentul FIFA privind statutul şi transferul jucătorilor”, este mesajul lui Igor Surkis.

Dinamo Kiev are turneul caritabil. Ucraina intră în cantonament

Programul celor două echipe se bat cap în cap începând cu 29 aprilie. Naţionala Ucrainei va avea un cantonament în Slovenia, într-o bază sportivă de lângă Ljubljana.

Cel care a pus umărul la programarea acestui stagiu de pregătire a fost chiar Aleksander Ceferin, preşedintele UEFA. Tot în acea perioadă, naţionala Ucrainei urmează să joace mai multe partide de pregătire, dar adversarii încă n-au fost confirmaţi oficial.

De partea cealaltă, Dinamo Kiev şi-a programat un turneu caritabil maraton şi în acea perioadă urmează să joace mai multe partide. Ultima ese programată pe 22 mai, cu o zi înainte de data la care trebuie să lase jucătorii la naţională.

Ce amicale şi-a programat Dinamo Kiev:

  • CFR Cluj - Dinamo Kiev, 20 aprilie
  • Borussia Dortmund - Dinamo Kiev, 26 aprilie
  • Dinamo Zagreb - Dinamo Kiev, 28 aprilie
  • Austria Viena - Dinamo Kiev, 1 mai
  • FC Basel - Dinamo Kiev, 4 mai
  • Rennes - Dinamo Kiev, 6 mai
  • Levski Sofia - Dinamo Kiev, 17/18 mai
  • Eintracht Frankfurt - Dinamo Kiev, 22 mai.

Afla mai multe despre: dinamo kiev 

viewscnt
Articole similare