Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Scandal la Jocurile Olimpice. Portdrapelul Franţei le bate obrazul sportivilor ruşi

Scandal la Jocurile Olimpice. Portdrapelul Franţei le bate obrazul sportivilor ruşi
Comentarii

Martin Fourcade, portdrapelul delegaţiei franceze la JO 2018, a spus că a defila sub drapel neutru la ceremonia de deschidere va fi ''o situaţie dificilă pentru sportivii ruşi'', dar ''un mesaj puternic adresat de CIO în materie de luptă împotriva dopajului''.

''Îmi imaginez că este o situaţie dificilă pentru sportivii ruşi", a declarat dublul campion olimpic la biatlon. "Am discutat cu doi biatlonişti ruşi prezenţi aici şi nu este o situaţie simplă pentru ei. Însă în ce priveşte sancţiunea CIO împotriva Rusiei, este ceva de înţeles ţinând cont de greşelile făcute la Jocurile Olimpice de la Soci. Este o decizie foarte puternică din partea CIO faptul că a sancţionat Rusia. Este un mesaj puternic adresat sportivilor din lumea întreagă şi nu doar sportivilor ruşi, pentru a arăta determinarea CIO în materie de luptă împotriva dopajului''.

În acest moment, doar 168 de sportivi ruşi ''curaţi'' sunt admişi să participe la JO, dar sub drapel olimpic, sub denumirea de ''sportivi olimpici din Rusia'' (OAR), din cauza suspendării Comitetului Olimpic Rus (COR) pe baza suspiciunilor de dopaj care planează asupra Rusiei.

Tribunalul de arbitraj al sportului (TAS) va anunţa vineri decizia sa în ce priveşte alţi 47 de sportivi ruşi cărora Comitetul Internaţional Olimpic nu le-a adresat o invitaţie la JO 2018. 

Afla mai multe despre: jocurile olimpicemartin fourcadeportdrapelul franteirusiascandaldopaj 

viewscnt
Articole similare