Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Scandal mare în tenisul feminin. Cine este jucătoarea care solicită 10 milioane de dolari daune din partea WTA şi ce motiv are

Scandal mare în tenisul feminin. Cine este jucătoarea care solicită 10 milioane de dolari daune din partea WTA şi ce motiv are

Tenis

Comentarii

Jucătoarea americană Madison Brengle, acum pe locul 83 WTA, dar fostă numărul 35 mondial în 2015, a dat în judecată WTA şi ITF pentru că a suferit probleme de sănătate din cauza controalelor antidoping la care a fost supusă, informează Reuters.

Ea cere despăgubiri de peste 10 milioane de dolari, susţinând că a suferit numeroase accidentări din cauza faptului că a fost înţepată des pentru recoltarea de probe de sânge. Brengle, în vârstă de 28 de ani, are o afecţiune rară, care reacţionează la înţepătura acelor de seringă.

"Autorităţile din tenis au ingnorat dovezile privind starea ei diagnosticată profesional şi au refuzat să-i ofere teste alternative sau internare medicală, supunând-o pe Brengle la teste care au forţat-o să se retragă de la turnee şi care au dus acum la slăbiciunea permanentă a mâinii de serviciu", a declarat avocatul sportivei, Peter Ginsberg, într-un comunicat.

Brengle nu a ratat niciodată vreun test antidoping şi nici nu a fost depistată pozitiv în zece ani de carieră de jucătoare profesionistă, a adăugat avocatul.

Ea spune că a ales această cale în justiţie pentru a convinge atorităţile din tenis să se gândească mai mult la sănătatea jucătorilor.

"Am recurs la această acţiune pentru a-i forţa pe cei care controlează sportul pe care îl iubesc să înţeleagă că jucătorii nu sunt mărfuri şi ar trebui trataţi cu respect şi demnaitate. Autoritatea de neoprit a oficialilor de a supune jucătorii la tipul de abuz pe care l-am suferit nu poate fi tolerată. Jucătorii trebuie să aibă ceva de spus în chestiuni cu privire la sănătatea noastră şi securitatea noastră", a precizat ea.

Madison Brengle nu are niciun titlu WTA în carieră, doar o finală disputată la Hobart, în 2015. Săptămâna trecută, ea a pierdut în primul tur al turneului de la Charleston, scor 3-6, 6-2, 2-6, în faţa rusoaicei Elena Vesnina.

Afla mai multe despre: madison brengleteniswtadopaj 

viewscnt
Articole similare