Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Scandal uriaş în mediul online, după finala Autumn Nations Cup. Franţa, campioana morală, după greşelile uriaşe făcute de arbitri

Scandal uriaş în mediul online, după finala Autumn Nations Cup. Franţa, campioana morală, după greşelile uriaşe făcute de arbitri

Rugby

Comentarii

Selecţionata Angliei s-a impus greu, cu scorul de 22-19 (6-13), după prelungiri, în faţa reprezentativei Franţei, duminică, pe stadionul Twickenham din Londra, în finala competiţiei Autumn Nations Cup, la care au fost autorizaţi să asiste 2.000 de spectatori.

Căpitanul englezilor, Owen Farrell, a înscris punctele decisive în urma unei lovituri de penalitate, după ce tot el restabilise egalitatea pe tabela de marcaj în ultimul minut al întâlnirii, transformând un eseu reuşit de Luke Cowan Dickie (79). Francezii au înscris la rândul lor un eseu în prima repriză, prin Brice Dulin (15).

XV-le "Trandafirului" şi-a luat cu această ocazie revanşa după înfrângerea suferită în faţa naţionalei "cocoşului galic" în prima etapă a Turneului celor Şase Naţiuni, în luna februarie (17-24), singurul său eşec din 2020, care nu i-a împiedicat însă pe englezi să câştige această competiţie, la finele lunii octombrie, graţie unei mai bune diferenţe generale de puncte faţă de francezi.

Însă victoria englezilor, care s-au prezentat cu cea mai experimentată reprezentativă din istorie (un total de 813 selecţii), a fost umbrită de greşelile făcute de arbitrul Andrew Brace. Internauţii au explodat pe reţelele de socializare şi consideră că Franţa, campioana morală, a fost "furată" în partida de la Londra.

În partida de pe Twickenham au marcat Cowan-Dickie (80) - eseu, Farrell - o transformare (80+1) şi patru lovituri de penalitate (8, 48, 73, 96) şi Daly - o lovitură de penalitate (19) pentru învingători, respectiv Dulin - eseu (15), Jalibert - o transformare (16) şi două lovituri de penalitate(28, 36), Carbonel - două lovituri de penalitate (70, 76).

Sâmbătă, Irlanda a dispus cu 31-16 de Scoţia, în meciul pentru stabilirea ocupantei locului al treilea în Cupa de Toamnă a Naţiunilor, un turneu temporar apărut în urma pandemiei de coronavirus, pentru a înlocui meciurile test din toamnă, anulate din cauza incapacităţii naţiunilor din Emisfera Sudică să vină să joace în Europa.

Rezultate:
Sâmbătă

Meci pentru locul 3: Irlanda - Scoţia 31-16
Meci pentru locul 5: Ţara Galilor - Italia 38-18
Meci pentru locul 7: Fiji - Georgia 38-24

Duminică
Finala: Anglia - Franţa 22-19, după prelungiri

Clasamentul final al Autumn Nations Cup:

1. Anglia
2. Franţa
3. Irlanda
4. Scoţia
5. Ţara Galilor
6. Italia
7. Fiji
8. Georgia

Afla mai multe despre: angliafranta 

viewscnt
Articole similare