Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Scandalos! Unul din ucigaşii lui Marian Cozma a fost eliberat "în secret" înainte de termen. Petrecere dată de familie în cinstea lui

Scandalos! Unul din ucigaşii lui Marian Cozma a fost eliberat "în secret" înainte de termen. Petrecere dată de familie în cinstea luigalerie foto

Special

Comentarii

Presa din Ungaria anunţă că unul din ucigaşii handbalistului român Marian Cozma a fost eliberat în urmă cu aproape o săptămână, fără ca opinia publică să afle despre acest lucru.

Este vorba de Sztojka Ivan (foto), unul dintre cei care l-au înjunghiat pe handbalistul român într-un local din Veszprem în februarie 2009, care ar fi părăsit "în secret" penitenciarul Szombathely.

Ivan Sztojka ispăşea o condamnare de 13 ani de închisoare, însă a fost eliberat pentru "bună purtare", susţine avocatul acestuia.

Aşteptat acasă cu o petrecere, şi-a făcut cadou un BMW!


Conform unui martor care a dorit să rămână anonim, membrii familiei au organizat o petrecere pentru Sztojka în momentul eliberării, iar acesta şi-a făcut cadou o limuzină BMW.

"Vă rog să nu menţionaţi numele meu, mă tem să nu am probleme. Sztojka a fost eliberat joia trecută, dar publicul larg nu a ştiut, totul a fost ţinut secret. Imediat după eliberare, familia a dat petrecere. Şi-a luat şi un BMW nou. S-a dus la Budapesta, la Siófok, se simte bine”, a spus martorul, citat de borsonline.hu, conform Libertatea.

Avocaţii acestuia susţin că pedeapsa iniţială a fost redusă după ce Sztojka a muncit în închisoare, dar a şi studiat şi a reuşit să obţină o diplomă în psihologie.

  • Marian Cozma, care juca atunci la Veszprem, a fost ucis în localul Patriota, din Veszprem, pe 8 februarie 2009, după o altercaţie cu o bandă de rromi.

În acest moment, după gratii se mai află principalii vinovaţi pentru uciderea lui Marian Cozma, Raffael Sandor şi Nemeth Gyozo, cei care au primit în cele din urmă condamnări de 18 ani de închisoare. Sztojka Ivan primise iniţial o condamnare la 20 de ani, redusă ulterior la 8 şi crescută la 13 ani de Curtea Supremă de Justiţie din Ungaria, fiind cel care a declanşat scandalul în urma căruia handbalistul român a fost ucis. În cele din urmă, Sztojka a rămas cu o condamnare la 9 ani de închisoare din care a efectuat doar cinci până în momentul eliberării.



Alţi patru condamnaţi în cazul uciderii lui Marian Cozma - Pal Gabor, Csaba Bihari, Gergely Péterné şi  Antalik László - au fost eliberaţi între timp din închisoare, însă toţi aveau de ispăşit condamnări de cel mult cinci ani.

Afla mai multe despre: marian cozmaeliberatsztojka ivancondamnare ucigasi cozma 

viewscnt
Articole similare