Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Scandalul George Floyd | Un fost jucător de la CFR lansează acuzaţii dure: ”Asta se cheamă ipocrizie!”

Scandalul George Floyd | Un fost jucător de la CFR lansează acuzaţii dure: ”Asta se cheamă ipocrizie!”

CFR Cluj

Comentarii

Fostul portar de la CFR Cluj, Jesus Fernandez, a criticat pe Twitter atitudinea spaniolilor în cazul George Floyd.

”Amintiţi-vă! Cei care au protestat (cu maşina) pentru moartea a 40 de mii de oameni şi împotriva Guvernului care a minţit şi gestionat prost o situaţie de criză, erau consideraţi fascişti iresponsabili şi aproape ucigaşi. Cei care astăzi protestează în acelaşi fel pentru moartea unei persoane la 7 mii de kilometri distanţă, sunt apărătorii vieţii şi ai egalităţii. Se cheamă dublu standard şi ipocrizie. Aceasta este Spania de azi!” a scris Jesus Fernandez pe contul său de Twitter.

”Nu am criticat niciodată şi nici nu voi critica manifestăirile legale, dar voi denunţa mereu orice tip de violenţă. Am avut şi voi avea prieteni şi colegi de culoare pe care i-am respectat întotdeauna. Eu doar am încercat să subliniez că există un dublu standard, care merită subliniat” a explicat, ulterior, fostul jucător de la Real Madrid şi CFR Cluj.

Jesus Feranandez activează în prezent în Grecia la Panetolikos, acolo unde este coechipier cu fostul jucător de la FCSB, Aymen Tahar. Portarul de 31 de ani ar 2 meciuri în poarta formaţiei Real Madrid. La CFR Cluj el a evoluat în 2018 şi a bifat cinci meciuri.  

George Floyd, în vârstă de 46 de ani, a fost oprit de poliţişti pe 25 mai şi interogat pentru că ar fi cumpărat ţigări cu bani falşi. O înregistrare video arată cum el a fost arestat şi, mai mult de opt minute, unul dintre ofiţeri a stat cu genunchiul pe gâtul lui, în timp ce Floyd repeta că nu poate respira. Autopsia a arătat că el a murit asfixiat.

Incidentul a stârnit un val de proteste în multe oraşe din SUA, iar manifestaţii de solidaritate au avut loc şi în ţări din Europa, dar şi în Australia şi Japonia. Majoritatea demonstraţiilor din Statele Unite au fost paşnice, dar în unele dintre marile oraşe ele au devenit violente.

Sub presiunea străzii, cei patru poliţişti au fost puşi sub acuzare de omor şi complicitate la omor.  

Afla mai multe despre: jesus fernandezgeorge floyd 

viewscnt
Articole similare