Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Scenariul-ŞOC al spaniolilor. Messi ar putea renunţa la Argentina pentru o altă naţională!

Scenariul-ŞOC al spaniolilor. Messi ar putea renunţa la Argentina pentru o altă naţională!
Comentarii

Jurnaliştii spanioli au lansat o ipoteză dramatică pentru fanii Argentinei! Messi ar putea să se retragă de la naţională după Cupa Mondială din Rusia, însă ăsta nu ar fi capătul de drum al starului Barcelonei în fotbalul internaţional...

În contextul în care Catalonia şi-a declarat independenţa faţă de Spania, chiar dacă Madridul nu recunoaşte acest fapt, va apărea o nouă echipă naţională în Europa. Messi este eligibil pentru naţionala Cataloniei, întrucât evoluează pentru Barcelona de la vârsta de 14 ani. În cazul în care FIFA va recunoaşte naţionala din nord-estul Spaniei, Messi ar putea fi coleg şi la echipa naţională cu Gerard Pique.

Conform regulamentului FIFA, jucătorii care au jucat pentru o anumită naţională, nu pot evolua pentru o alta. Cu o anumită excepţie însă! Daca naţionala este nou-înfinţată, atunci orice jucător eligibil îşi poate schimba naţionala. Exemplul cel mai bun este cel al statului Kosovo, care şi-a declarat independenţa în 2008. La scurt timp, jucători din naţionalele Norvegiei, Elveţiei şi Albaniei au început să joace pentru Kosovo.

Afla mai multe despre: barcelonamessiargentinascenariu,  

viewscnt
Articole similare