Experiențe împreună.
You are here:

Schimbare de brand în Formula 1: Sauber va avea o altă denumire. O marcă celebră revine în circuit după mai bine de 30 de ani

Schimbare de brand în Formula 1: Sauber va avea o altă denumire. O marcă celebră revine în circuit după mai bine de 30 de ani

Formula 1

Echipa de Formula 1 Sauber se va numi, din sezonul 2019, Alfa Romeo Racing, informează BBC. Schimbarea numelui nu va aduce modificări în staful şi acţionariatul echipei.

Alfa Romeo revenise după mai bine de 30 de ani în Formula 1, în cadrul unui parteneriat între Ferrari şi echipa Sauber, încheiat la finalul anului 2017.
 
Înţelegerea de atunci includea o "cooperare tehnologică şi comercială" şi un "schimb de inginerie şi know-how tehnic".
 
Constructor, dar şi furnizor de motoare, Alfa Romeo a fost în Formula 1 de la prima ediţie a Campioantului Mondial, din 1950. Giuseppe Farina a câştigat titlul mondial în 1950, la volanul unei Alfa Romeo 158, iar Juan Manuel Fangio, în 1951, cu Alfa Romeo 159. Între 1952 şi 1978 nu a mai participat în calitate de constructor, revenind în 1979 ca Autodelta, devenită ulterior Malboro Team Alfa Romeo şi Benetton Team Alfa Romeo, până la ultima participare, în 1985. Ca furnizor de motoare, Alfa Romeo a fost prezentă în F1 până în 1988 şi a colaborat cu echipe ca Brabham şi Ligier.
 
Compania Alfa Romeo face parte, începând din 1986, din grupul Fiat, care deţine şi Ferrari.
 
Echipa patronată de elveţianul Peter Sauber are o prezenţă neîntreruptă în F1 din 1993. Anul trecut, Sauber a încheiat sezonul pe locul 8 din 10 formaţii.
 
În 2019, pentru Alfa Romeo Racing vor evolua finlandezul Kimi Raikkonen, venit de la Ferrari, şi italianul Antonio Giovinazzi. Ferrari va asigura motoarele monoposturilor şi în 2019.
 
Aceasta nu va fi singura schimbare de brand din noul sezon de Formula 1. Force India va trece şi ea printr-un proces similar, dar numele noii echipe nu a fost anunţat încă. Deocamdată, brandul ales de grupul de investitori condus de Lawrence Stroll este Racing Point. Numele noii echipe va fi anuntat odata cu lansarea monopostului, pe 13 februarie.

viewscnt
Articole similare

internet tv

5 euro/
luna

Vreau oferta