Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Schimbare de regulament în Formula 1? Pentru ce s-ar putea acorda un punct începând cu sezonul viitor

Schimbare de regulament în Formula 1? Pentru ce s-ar putea acorda un punct începând cu sezonul viitor

Formula 1

Comentarii

Un punct pentru pilotul care înregistrează cel mai rapid tur într-o cursă de Formula 1 ar putea fi acordat, începând din sezonul 2019, informează motorsport.com.

Măsura a fost aprobată de Consiliul Mondial al FIA, deşi nu a fost publicată în ultimul buletin al forului. Iniţiativa a trecut de Grupul sportiv de lucru şi de Grupul pentru strategie, mai având nevoie pentru a deveni validă doar de votul Comisiei F1.

În Formula E se acordă deja un punct pentru pilotul care realizează cel mai rapid tur. În Formula 1, propunerea este uşor modificată, în sensul că pilotul care realizează cel mai rapid tur trebuie să fie clasat între primii zece sportivi la finalul cursei, pentru a primi punctul suplimentar.

Măsura ar urma să fie adoptată în acest mod pentru a elimina cazurile în care un pilot, fără şanse de a acumula punct/puncte prin clasarea în primii zece, efectuează o trecere suplimentară târzie pe la standuri pentru a "încălţa" pneuri noi şi a-şi mări în acest fel şansele de a stabili recordul pe tur al cursei.

Punctul suplimentar pentru cel mai rapid tur nu ar fi o noutate în F1, fiind acordat în primele zece ediţii din istorie, între 1950 şi 1959. Acest punct a decis un campion mondial, în 1958, când Mike Hawthorn l-a întrecut pe Stirling Moss.

Dacă se iau în considerare ediţiile din 2000 până în prezent, doar în 2008 punctul pentru cel mai rapid tur ar fi schimbat campionul mondial, pe Lewis Hamilton cu Felipe Massa. Însă trebuie ţinut cont de faptul că piloţii nu au concurat, atunci, pe baza acestei reguli.

Prima etapă a sezonului 2019, Marele Premiu al Australiei, va avea loc week-end-ul viitor, la Melbourne, iar decizia finală privind punctul suplimentar va trebui luată pană atunci.

Afla mai multe despre: formula 1regulament 

viewscnt
Articole similare