Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Schimbare de strategie pentru campionul naţional de raliuri. Tempestini vrea să aducă primul titlu european în România

Schimbare de strategie pentru campionul naţional de raliuri. Tempestini vrea să aducă primul titlu european în România

Auto

Comentarii

Simone Tempestini, cvadruplul campion naţional absolut de raliuri, a anunţat că prioritatea pentru sezonul 2020 va fi câştigarea titlului în Campionatul European de Raliuri (ERC), la cinci ani după ce a dus României, din postura de junior, primul trofeu în Campionatul Mondial de Raliuri (WRC).

“În acest moment, toată lumea este cu gândul departe de programele sportive din acest an şi din păcate, asa suntem şi noi, dar cred că dorinta, pasiunea şi visele nu trebuie să se oprească, nici în acestă situaţie. De aceea, astăzi, ziua în care ar fi trebuit să ne pregătim de plecare spre prima noastră etapă internaţională vrem să facem cunoscute planurile noastre”, a declarat Simone Tempestini.

Clujeanul îl va avea copilot şi în acest sezon pe Sergiu Sebastian Itu, alături de care a câştigat titlul pe plan intern în ultimii doi ani şi a reuşit marea performanţă de a încheia pe locul 8 în Raliul Turciei, etapă mondială, în condiţiile în care aceştia se aflau într-o maşină din divizia WRC2.

“Participarea în ERC 2020 vine ca un pas firesc pentru noi. Eu am avut ocazia să iau startul la câteva etape anterioare, însă este pentru prima dată în cariera mea de pilot, când voi avea un sezon complet în acest Campionat”, a declarat Simone. “Obiectivul nostru este acela de a câştiga nu numai ERC 1 Junior, competiţie deschisă piloţilor sub 28 de ani, cât şi ERC la nivel general. Este un plan ambiţios, dar Sergiu şi cu mine avem determinarea de a lupta până la capăt şi a aduce aceste titluri în România”, a adăugat el.



Echipajul de la Napoca Rally Academy va fi prezent şi la cele mai importante etape din Campionatul Naţional de Raliuri şi totodată a anunţat că vrea să revină în viitor în WRC, dar cu ambiţii şi mai mari. “Am avut un parcurs bun în ultimii ani în WRC şi ne dorim să revenim anul viitor mai puternici şi cu bugetele necesare în lupta pentru obţinerea titlului în WRC 2. Consider că un sezon complet în ERC şi un posibil titlu european, ne vor ajuta pentru atingerea obiectivelor noastre viitoare din Campionatul Mondial”, a mai precizat Tempestini.

Campionatul European de Raliuri este format din 8 etape în Portugalia (Azores), Spania (Canare), Letonia, Polonia, Italia, Cehia, Cipru şi Ungaria şi urma sa debuteaze pe 25 martie. În contextul actual, prima etapă din ERC, planificată iniţial pentru finalul acestei luni, a fost reprogramată pentru luna septembrie, context în care echipajul Tempestini/ Itu  se vor alinia la start imediat ce FIA va permite.

În vârstă de numai 25 de ani, Tempestini este cel mai tânăr campion naţional de raliuri din istorie, performanţă reuşită în 2015, iar de atunci şi-a asigurat alte trei titluri similare. De asemenea, în 2016, a devenit campion mondial de juniori la raliuri, intrând deja în cartea de aur a motorsportului românesc.

Afla mai multe despre: simone tempestini 

viewscnt
Articole similare