Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Schimbare drastică din partea FRF! Se modifică protocolul cu privire la jucătorii nevaccinaţi. Reacţia lui Gigi Becali: ”N-ai bani, nu joci”

Schimbare drastică din partea FRF! Se modifică protocolul cu privire la jucătorii nevaccinaţi. Reacţia lui Gigi Becali: ”N-ai bani, nu joci”

Fotbal intern

Comentarii

În cursul zilei de miercuri, FRF a anuţat schimbări la protocolul în privinţa fotbaliştilor nevaccinaţi. Certificatul verde devine obligatoriu.

FRF a anunţat schimbări drastice la protocolul anti-Covid. Pentru orice fotbalist nevaccinat, care nu a a trecut prin boală în ultimele şase luni, testările vor fi obligatorii înainte de fiecare meci. Mai mult, certificatul verde devine de bază pentru orice sportiv, acesta urmând să fie introdus în carnetele de joc ale jucătorilor vaccinaţi.

Schimbare drastică din partea FRF!

"Echipele vor trimite la FRF(medical@frf.ro) şi, pentru Liga 1, la LPF, un tabel cu componenţii clubului care au fost testaţi RTPCR sau prin test antigen rapid pentru COVID-19. Acesta trebuie să conţină numele, prenumele, funcţia, data recoltării testului, tipul de test efectuat şi rezultatul.

De asemenea, trebuie trimis şi un document cu buletinele de analiză scanate, precum şi deciziile DSP în urma eventualelor anchete epidemiologice. Acest model de informare se va menţine pe toată durata competiţiei.

Suplimentar faţă de cele de mai sus, vor fi prezentate documentele aferente fiecărei persoane din delegaţia unei echipe (staff + jucători + alţi oficiali) la fiecare meci disputat de echipa respectivă.

Astfel, pentru jucători, Certificatul Verde (QR code) trebuie să fie anexat carnetului de joc (la fel ca şi viza medicală – condiţie pentru dreptul de joc), arbitrul având obligaţia verificării acestor documente.

Pentru evitarea oricărui dubiu, doar în situaţia jocurilor la care participă jucători minori (exceptaţi de la testare), obligaţia prezentării QR Code-urilor se aplică doar pentru membrii delegaţiei (staff+jucători+alţi oficiali) majori”, se arată în comunicatul transmis de FRF.

Reacţia lui Gigi Becali

Gigi Becali a răspuns rapid deciziei federaţiei. Latifundiarul va ”profita” de faptul că mulţi dintre fotbaliştii săi de abia au fost infectaţi cu Covid şi nu va fi nevoit să le asigure teste până la finalul perioadei în care sunt consideraţi imuni datorită îmbolnăvirii. Apoi, Becali va plăti testarea jucătorilor săi, întrucât încă menţine că vaccinul este dăunător.

Aşa facem, testare înainte de fiecare meci. Ai mei au trecut prin boală. Şase luni, e bine. Testăm PCR fără nicio problemă, vaccin niciodată. E o regulă normală, dar nu e normală ailaltă, că dacă e vaccinat nu are nevoie de testare. Toată lumea la testare. N-ai bani, nu joci fotbal. Dacă nu ai bani, ce faci, îi îmbolnăveşti pe ceilalţi?”, a declarat Becali, pentru as.ro.

Pentru echipele ce nu dispune de fondurile FSCB-ului, aşa cum a punctat şi Becali, singura opţiune va rămâne vaccinul. În cazul în care nu se vaccinează, nu au dovadă de trece prin boală şi nici nu se testează, fotbaliştii vor avea interzis în meciurile din competiţii interne.

Afla mai multe despre: frfprotocol covid liga 1gigi becali 

viewscnt
Articole similare