Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Schimbare importantă în Formula 1. Ce nume dispare începând din sezonul următor

Schimbare importantă în Formula 1. Ce nume dispare începând din sezonul următor

Formula 1

Comentarii

Numele Force India dispare din Formula 1, începând din sezonul 2019, după 11 ani. Potrivit listei echipelor participante la Campionatul Mondial de anul viitor, publicată de FIA, Force India devine Racing Point F1, informează motorsport.com.

Schimbarea are legătură cu preluarea echipei de către un consorţiu condus de omul de afaceri Lawrence Stroll, tatăl pilotul Lance Stroll.

Force India a apărut în Marele Circ în octombrie 2007, după ce indianul Vijay Mallya a cumpărat Spyker, pentru 90 de milioane de euro. Echipa cu sediul la Silverstone a progresat constant, iar anul trecut s-a clasat după cele trei mari team-uri Mercedes, Ferrari şi Red Bull.

În august 2018, Force India a fost plasată în administrare judiciară şi a fost preluată de Racing Point UK Limited, un grup de investitori între care se află şi Lawrence Stroll, tatăl pilotului Lance Stroll. În acest consorţiu se mai află omul canadian de afaceri Andre Desmarais, Jonathan Dudman de la firma Monaco Sports and Management, John Idol, conducător al casei de modă Michael Kors, investitorul John McCaw Jr, experteul financiar Michael de Picciotto şi asociatul lui Lawrence Stroll, Silas Chou.

După preluare, Force India a pierdut punctele acumulate anterior. În final, echipa a fost pe locul 7 în clasamentul constructorilor, cu 52 de puncte. Dacă nu ar fi pierdut puncte câştigate până la MP al Belgiei, Force India ar fi fost pe locul 5, cu 111 puncte, după Mercedes, Ferrari, Red Bull şi Renault.

La volanul monoposturilor noii echipe se vor afla în 2019 canadianul Lance Stroll şi mexicanul Sergio Perez.

Afla mai multe despre: force indiacampionatul mondialstroll 

viewscnt
Articole similare