Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Schimbare importantă pentru următorul sezon din Liga 1! Măsura cerută de cluburi a fost aprobată. Când se poate opri campionatul

Schimbare importantă pentru următorul sezon din Liga 1! Măsura cerută de cluburi a fost aprobată. Când se poate opri campionatul

Superliga

Comentarii

O delegaţie a Federaţiei Române de Fotbal s-a întâlnit, miercuri, cu reprezentanţii Ministerului Tineretului şi Sportului, la Guvern, pentru a discuta măsurile din următorul sezon fotbalistic.

Răzvan Burleanu s-a întâlnit cu Ionuţ Stroe, pentru a discuta protocolul medical, care a amânat mai multe meciuri din Liga 1, în sezonul recent încheiat. Astfel, protocolul medical a fost modificat, iar cluburile vor putea să-şi dispute partidele. 

În plus, preşedintele FRF a susţinut că sezonul se va întrerupe doar în cazul unei noi stări de urgenţă:

"Vom asista la o modificare a protocolului medical, dinspre Guvernul României, astfel încât să izolăm doar jucătorii pozitivi şi contacţii acestora, ceea ce presupune că negativii vor putea să-şi continue activitatea sportivă. Sancţiuni sportive care practic să determine cluburile să fie mutl mai atente în îndeplinirea acestui obiectiv, care face referire la sănătatea şi siguranţa jucătorilor şi a tuturor participanţilor la competiţia fotbalistică. 

Competiţia se poate opri doar dacă intrăm într-o stare de urgenţă, asta e singura situaţie. În rest, atât timp cât eşti într-o stare de alertă, aşa cum suntem azi, competiţia sportivă merge ca şi până acum, se va încheia pe teren", a declarat preşedintele FRF la ieşirea din şedinţa de la Guvern.  

De altfel, Răzvan Burleanu făcuse precizări în privinţa noului sezon şi marţi, după şedinţa Comitetului Executiv al Federaţiei Române de Fotbal. 

Ionuţ Stroe: "Cu astfel de reguli vom avea o competiţie mult mai fluidă"

"Am stabilit ca în cazul apariţiei unui caz de Covid în cadrul unei echipe de fotbal să efectuăm acea testare a întregului lot, a celor care sunt contacţi pentru jucătorii respectivi şi în mod rapid, mult mai rapid decât s-a făcut până acum. DSP să stabilească pe cei valizi, adică persoanele negative şi cele pozitive să fie izolate, astfel încât echipele să nu-şi mai amâne jocurile, şi să avem o fuidizare a competiţiei mult mai bună decât am avut până acum.

Cu astfel de reguli vom avea o competiţie mult mai fluidă, mult mai predictibilă, în condiţiile în care poţi amâna un meci o singură dată e absolut normal să poţi să previzionezi să poţi să ai un calendar pe care să îl şi respecţi. Eu sunt sigur că nu vom mai ajunge în situaţia în care să încheiem un campionat fără a disputa toate meciurile. 

O singură amânare din punctul nostru de vedere este suficient. Eu salut şi apreciez decizie FRF şi LPF", a susţinut ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe. 

Afla mai multe despre: razvan burleanuionut stroeliga 1 

viewscnt
Articole similare