Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Schimbare importantă pregătită de UEFA pentru EURO 2020. Dorinţa selecţionerilor poate fi îndeplinită: "Avem totul în vedere"

Schimbare importantă pregătită de UEFA pentru EURO 2020. Dorinţa selecţionerilor poate fi îndeplinită: "Avem totul în vedere"

EURO 2020

Comentarii

UEFA intenţionează să le permită echipelor naţionale participante la EURO 2020 să înscrie un număr mai mare de 23 de jucători în loturile lor, aşa cum au solicitat mai mulţi selecţioneri, din cauza riscurilor legate de infectarea cu COVID-19.

"UEFA are în vedere această chestiune. Nicio decizie nu a fost luată pentru moment", a declarat un purtător de cuvânt al UEFA, după apelurile selecţionerilor Italiei, Belgiei şi Franţei, în favoarea lărgirii loturilor celor 24 de selecţionate care vor lua parte la turneul final.

"Mărirea loturilor echipelor la 25 sau 26 de jucători ar fi un lucru bun, deoarece sezonul a fost foarte dificil", a declarat selecţionerul italian Roberto Mancini pentru postul de televiziune RAI, la începutul acestei săptămâni. "În plus, nu se ştie niciodată, cineva poate contracta virusul în timpul turneului. Ar fi apoi foarte greu să găseşti alt jucător, pentru că toţi ceilalţi vor fi în vacanţă. În această situaţie, dacă UEFA ar decide acest lucru, aş fi în totalitate de acord", a adăugat el.

Selecţionerul Belgiei, Roberto Martinez, susţine la rândul său ideea lărgirii loturilor pentru EURO 2020, din cauza pandemiei de coronavirus, pentru ca antrenorii să poată conta pe 26-27 de jucători.

"Există discuţii, în special cu Anglia şi Italia. Toată lumea a reacţionat în aceeaşi manieră. Lărgirea loturilor, cu un jucător în plus pentru fiecare linie, de exemplu, ar fi o decizie corectă", a declarat selecţionerul spaniol, citat de agenţia de presă Belga.

"EURO va fi însă altceva. Însă până atunci, jucătorii vor fi nevoiţi să joace meci după meci. Cred că UEFA se gândeşte deja la subiectul lărgirii listelor, cu doi sau trei jucători. Ar fi un lucru bun, cu condiţia ca ei să poată fi trecuţi cu toţii pe foaia de meci. Noi nu am avut cazuri pozitive (la Covid-19), însă cu oboseala acumulată şi cu toate lucrurile legate de coronavirus, ar fi un lucru bun", a spus selecţionerul Franţei, Didier Deschamps.

EURO 2020 urmează să se desfăşoare între 11 iunie şi 11 iulie în 12 oraşe din Europa, printre care şi capitala României, o provocare dificilă pentru viitoarele gazde, în condiţiile în care UEFA doreşte ca publicul să aibă acces pe toate stadioanele competiţiei.

Afla mai multe despre: uefa 

viewscnt
Articole similare