Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Schimbare ingenioasă propusă de MM Stoica la naţională! Îi sugerează lui Iordănescu să schimbe sistemul. Pe cine ar avantaja | EXCLUSIV

Schimbare ingenioasă propusă de MM Stoica la naţională! Îi sugerează lui Iordănescu să schimbe sistemul. Pe cine ar avantaja | EXCLUSIV

Echipa națională

Comentarii

MM Stoica este de părere că Edi Iordănescu ar trebui să ia în considerare să folosească un sistem cu trei fundaşi la naţională.

La momentul actual, România nu dispune de fundaşi laterali cum avea în trecut, precum Dan Petrescu, Răzvan Raţ sau Cosmin Contra.

În schimb, doi ”tricolori” au evoluat puţin mai avansat, într-un sistem cu trei sau cinci fundaşi, în benzi şi au făcut-o cu succes.

Deian Sorescu a jucat sezonul trecut la Dinamo în partea dreaptă într-un 3-4-3, iar Dennis Man joacă la momentul actual la Parma într-o formulă asemănătoare, dar în stânga.

Deşi jucătorul lui Rakow nu a fost convocat la această acţiune, Sorescu are şanse de a reveni la naţională dacă o ţine pe drumul cel bun.

Aşadar, MM Stoica îi propune lui Edi Iordănescu să ia în considerare să folosească un sistem cu trei fundaşi la naţională, cu Sorescu şi Man făcând benzile.

Mirel Rădoi a mai utilizat o formulă asemănătoare în trecut, la meciul cu Germania de exemplu, însă nu dispunea de ce jucători dispune succesorul său.

Schimbare ingenioasă propusă de MM Stoica la naţională

În acea perioadă, Sorescu încă era blocat la Dinamo, în timp ce Man ”încălzea banca” la Parma şi nu jucase într-un astfel de sistem până atunci.

Interesant va fi să vedem ce va juca Man, dacă va juca, pentru că joacă o poziţie nouă la Parma, a plecat ca aripă dreapta şi acum joacă în 3-4-3, banda stângă.

Eu gandesc că echipa naţională a României ar avea jucători pentru un modul care nu s-a jucat, adică eu cred că am fi... dacă am juca cu trei apăratori, Bancu nu-l văd stânga în patru, Man joacă o poziţie nouă şi o face bine.

Cred că 3-4-3... noi nu avem un inchizător de valoare, Marin e optar, Cicâldau e optar spre decar, în schimb avem în 3-4-3 doi mijlocaşi care ar putea fi complementari. Sunt curios ce va fi folosit Octavian, Tănase.

Sorescu ar putea juca în dreapta. A plecat în Polonia. În Polonia, de când a plecat Râpă, joacă titular meci de meci.

Râpă joacă în trei acum, doi din trei sunt români, celălalt e Ghiţă, şi de el ai putea sa discuţi că e absent”, a declarat MM Stoica, pentru Telekom Sport.

Afla mai multe despre: mm stoica 

viewscnt
Articole similare