Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Schimbare istorică asupra trofeului Cupei României! Modificarea făcută de FRF la cupa de argint oferită de Ion Ţiriac

Schimbare istorică asupra trofeului Cupei României! Modificarea făcută de FRF la cupa de argint oferită de Ion Ţiriacgalerie foto

Cupa României

Comentarii

Astra - Viitorul, finala Cupei României e sâmbătă, ora 20:00. Din 2002 câştigătoarea primeşte un trofeu unic în fotbalul românesc. Doar că odată cu schimbarea logoului Federaţiei Române de Fotbal s-a modificat şi trofeul. Pe "burta" acestuia s-a lipit noul logo, peste cel vechi! Este prima modificare importantă adusă cupei.

Trofeul pe care câştigătoarea îl va primi la finalul partidei de sâmbătă seară este unul special. Un trofeu unicat în toată lumea, care se acordă începând din 2002. Chiar dacă competiţia datează din 1993, trofeul actual al Cupei României a ajuns în posesia Federaţiei Române de Fotbal abia acum 17 ani! Acesta a fost donat de fostul mare tenismen al României, Ion Ţiriac.

Trofeul este o cupă care are la bază o minge de fotbal, este realizat din argint masiv şi a fost creat de un bijutier din Germania, care nu a dorit să i se facă niciodată public numele. Cântăreşte 12 kilograme şi are o înălţime de 60 de centimetri. Pe soclu acestuia sunt imprimate toate câştigătoarele din 2002 şi până în prezent, iar pe o parte a trofeului, bijutierul neamţ a filigranat stema României la o dimensiune considerabilă, dar şi emblema Federaţiei.



Acesta este singurul trofeu din fotbalul românesc care nu se schimbă de la an la an, fiind acelaşi din 2002! Dacă trofeul destinat câştigătoarei Ligii 1 nu se returnează de către clubul câştigător, Cupa României nu rămâne niciodată în vitrina unei echipe mai mult de un an, aceasta fiind transmisibilă an de an! Regulamentul Federaţiei e strict, iar cu zece zile înainte de disputarea finalei, câştigătoarea din anul precedent trebuie să returneze Cupa!

 Galerie foto

Afla mai multe despre: cupa romaniei 

viewscnt
Articole similare