Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Schimbare istorică la Wimbledon! Decizia care modifică regulile la turneul londonez: ”Aşa se va juca de acum încolo”

Schimbare istorică la Wimbledon! Decizia care modifică regulile la turneul londonez: ”Aşa se va juca de acum încolo”

Tenis

Comentarii

Organizatorii turneului de grand slam de la Wimbledon au anunţat, vineri, că de la ediţia din 2019 setul decisiv se va încheia cu tie-break, dacă cei doi jucători vor fi la egalitate, la scorul de 12-12, informează BBC. Până în prezent, meciurile se jucau de la 6-6 până când un jucător ajungea la o diferenţă de două ghemuri în decisiv.

Decizia vine după ce anul trecut, sud-africanul Kevin Anderson a câştigat al doilea cel mai lung meci din istorie, după 7-6 (6), 6-7 (5), 6-7 (9), 6-4, 26-24, în semifinale, cu americanul John Isner. Meciul a durat şase ore şi 35 de minute, din care decisivul a fost de aproape trei ore (2h50).

Isner a fost implicat şi în cel mai lung meci, când l-a învins, 2010, în turul I, pe francezul Nicolas Mahut, cu 70-68 în decisiv.

Aşa se va juca de acum încolo. Nu vom mai avea meciuri maraton la Wimbledon”, au anunţat englezii.

Deşi se aplică la 12-12 şi nu la 6-6, desfăşurarea tiebreak-ului va fi una normală, câştigând jucătorul sau echipa care ajunge primul/prima la şapte, cu o diferenţă minimă de două puncte.

Noua regulă este valabilă la toate probele, simplu, masculin, simplu feminin, în probele de dublu, inclusiv cea de mix, în calificări, dar şi în concursul de juniori.

Afla mai multe despre: wimbledonschimbareregulament,  

viewscnt
Articole similare