Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Schimbarea majoră făcută de Gică Hagi la Farul! Greşeala, descoperită prea târziu: decizia drastică luată împreună cu conducerea

Schimbarea majoră făcută de Gică Hagi la Farul! Greşeala, descoperită prea târziu: decizia drastică luată împreună cu conducerea

Farul

Comentarii

Gică Hagi a schimbat foaia la Farul Constanţa, iar "Regele" a făcut prima mutare majoră încă din pregătiri, înaintea noului sezon din Liga 1. Echipa revine la "identitatea pe care am avut-o în anii anteriori", a anunţat preşedintele Gică Popescu, greşeala din sezonul 2020-2021 fiind recunoscută.

Marea surpriză a verii în fotbalul românesc a fost reprezentată de fuziunea dintre Farul Constanţa şi Viitorul. După ce detaliile au fost puse la punct, echipa de tradiţie a plecat în cantonament, cu Gică Hagi pe bancă. La Braşov, antrenorul şi-a reafirmat strategia pe care s-a bazat încă de la înfiinţarea academiei care îi poartă numele la Ovidiu. În lot au fost 14 jucători născuţi după 1 ianuarie 2002!

Gică Hagi a produs o revoluţie în lotul Farului Constanţa. Decizia luată pentru următorul sezon

În mai, după plecările lui Ruben Barrera şi Mircea Rednic, Gică Popescu recunoştea greşeala făcută în sezonul recent încheiat: "Eram o echipă care în proporţie de 60% avea jucători tineri, crescuţi de noi, în academie. Anul acesta lucrurile s-au inversat". Mai mult, oficialul a transmis că următorul antrenor va miza, din nou, pe jucătorii tineri, lucru care s-a întâmplat acum. 

Farul s-a despărţit de Romario Benzar, Jo Santos, Pedroso, Babunski, Tsoumou, Gaztanaga, Cosmin Matei şi Grădinaru, printre alţii, şi le-a făcut loc tinerilor. 

În cele şase meciuri de pregătire din cantonamentul montan, în echipa de la malul mării au fost folosiţi fotbalişti precum: Roberto Mălăele (18 ani), Ştefan Bodişteanu (18 ani), Eduard Radaslavescu (16 ani), Dragos Lazar (17 ani), Alexi Pitu (19 ani), Ianis Malama (17 ani), Gabriel Leonard Dănuleasă (18 ani), Alexandru Georgescu (19 ani), Ştefan Muşat (20 de ani), Daniel Bîrzu (19 ani), Daniel Buta (19 ani) sau Darius Grosu (19 ani). 

Gică Popescu: "Jucătorii noi au nevoie de timp pentru a asimila conceptul lui Gică Hagi"

Strategia este susţinută la unison în club: "Am spus încă de sezonul trecut că ne dorim să revenim la identitatea pe care am avut-o în anii anteriori, cu Gică Hagi pe bancă. Mă bucur că au fost 14 jucători tineri în acest cantonament. Evoluţia lor a fost tot mai bună de la meci la meci. E important că avem acest 'izvor' care să alimenteze prima echipă. 

Avem o anumită filosofie şi e nevoie de timp pentru a fi asimilată. Jucătorii noi au nevoie de timp pentru a asimila conceptul lui Gică. Sperăm să se întoarcă sănătoşi jucătorii tineri de la Jocurile Olimpice, sunt jucători de bază. Cât perioada de transferuri e deschisă, pot veni şi pot veni jucători", a declarat Gică Popescu. De altfel, Farul ar putea vinde un titular în Ucraina. 

Cu un proiect nou, Gică Hagi, Gică Popescu şi Ciprian Marica au un obiectiv îndrăzneţ în Liga 1, pentru următorul sezon. În ultimele zile, fostul atacant al naţionalei României, Ciprian Marica, a anunţat şi cine va ocupa locul vacant din Liga 2. 

 

Afla mai multe despre: gica hagifarul constantagica popescugica hagi strategie farul constantafarul constanta liga 1 

viewscnt
Articole similare