Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Schimbări anunţate de UEFA în Liga Campionilor şi Europa League! Singura echipă din lume care va putea purta din sezonul următor o "emblemă specială"

Schimbări anunţate de UEFA în Liga Campionilor şi Europa League! Singura echipă din lume care va putea purta din sezonul următor o "emblemă specială"
Comentarii

UEFA a anunţat astăzi prin intermediul site-ului oficial o nouă serie de modificări ce vor intra în vigoare din vară, odată cu începerea ciclului 2018-2021 al UEFA Champions League şi UEFA Europa League.

Forul european va introduce din sezonul viitor a patra schimbare, valabilă pentru meciurile care ajung în prelungiri şi va permite de acum înainte cluburilor să treacă pe lista UEFA jucători care au evoluat deja în competiţiţie (în cazul jucătorilor transferaţi în iarnă). De exemplu, dacă regula ar fi fost valabilă, Coutinho ar fi avut acum drept de joc pentru Barcelona, chiar dacă a apucat să joace pentru Liverpool în faza grupelor.

În plus, UEFA a anunţat şi introducerea unei "embleme speciale" ce va putea fi purtată de echipele care au câştigat UEFA Europa League de trei ori consecutiv sau de cinci ori în total. Astfel, din noul sezon singura echipă "eligibilă" va fi Sevilla.

Iată modificările anunţate:

  • Începând din sezonul viitor, formaţiile vor putea face o a patra schimbare în fazele eliminatorii ale Champions League şi Europa League, în cazul în care partida ajunge în prelungiri. Regula nu afectează cele 3 schimbări disponibile şi în mod normal.
  • Orele de start vor fi modificate. Meciurile din Liga Campionilor se vor juca de acum înainte de la 22:00, cu excepţia fazei grupelor când câte patru meciuri din fiecare etapă (două de marţi, două de miercuri) vor începe de la 19:55.
  • În Europa League, din grupe până optimile de finală meciurile vor fi programate la orele 19:55 şi 22:00, repartizarea lor urmând să fie făcută în funcţie de tragerea la sorţi a partidelor. În principiu, meciurile din ultima etapă a fazei grupelor se vor juca de la aceeaşi oră. Meciurile din sferturi, semifinale şi finală se vor juca de la ora 22:00, cu menţiunea că aici UEFA ar putea face modificări.
  • Supercupa Europei se va juca doar de la ora 22:00, iar ora este valabilă inclusiv pentru evenimentul din această vară, programat pe 15 august, la Tallinn (Estonia).
  • La finalele din Liga Campionilor, Europa League şi în Supercupa Europei, loturile vor număra 23 de jucători, faţă de 18. Astfel, antrenorii vor avea la dispoziţie 12 rezerve.
  • După faza grupelor, atât la Liga Campionilor, cât şi la Europa League, pe lista UEFA vor putea fi trecuţi 3 jucători eligibili, fără vreo restricţie. Până acum, formaţiile nu puteau înregistra jucători care evoluaseră deja în faza grupelor în competiţia respectivă. Regula este aliniată cu cele existente în unele ligi naţionale din Europa, unde nu se impun restricţii jucătorilor înregistraţi la un club nou în perioada de transferuri din iarnă.
  • Aşa cum se întâmpla deja în Liga Campionilor, încpând din sezonul următor o echipă care a câştigat de 3 ori consecutiv sau de 5 ori în total trofeul Europa League sau al Cupei UEFA (fosta denumire a competiţiei) va putea purta pe mânecă o emblemă specială care să ateste această performanţă. Singura care poate beneficia de acest privilegiu din sezonul următor este FC Sevilla, care a câştigat de cinci ori competiţia (2006, 2007, 2014, 2015, 2016).
     

Afla mai multe despre: uefaregulamentschimbarichampions leagueeuropa league 

viewscnt
Articole similare