Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

SCM Râmnicu Vâlcea a câştigat derby-ul cu CSM Bucureşti, scor 20-19. "Am jucat precum o echipă de Liga Campionilor"

SCM Râmnicu Vâlcea a câştigat derby-ul cu CSM Bucureşti, scor 20-19. "Am jucat precum o echipă de Liga Campionilor"

Handbal

Comentarii

SCM Râmnicu Vâlcea a reuşit să o învingă pe CSM Bucureşti, sâmbătă, pe teren propriu, scor 20-19 (9-10), într-o partidă din etapa a V-a a Ligii Florilor.

Partida a fost una extrem de echilibrată, însă vâlcencele au fost mai pragmatice şi au reuşit să gestioneze mai bine momentele critice ale partidei. De partea cealaltă, formaţia oaspete s-a crezut învingătoare înainte de fluierul final, când diferenţa de trei goluri părea una liniştitoare. Gazdele antrenate de Florentin Pera au crezut în şansa lor până la capăt. După cinci etape în actuala stagiune, campioana en-titre SCM Râmnicu Vâlcea este lider, neînvinsă, cu 15 puncte, iar CSM Bucureşti ocupă locul 5, cu 9 puncte.

Au marcat:

Pentru SCM Râmnicu Vâlcea: Liscevic - 5 goluri, Glibko - 4, Lopez Herrero - 4, Fernandez Fraga - 3, Florică - 2, Da Silva - 1, Elghaoui - 1.Gonzalez.

Pentru CSM Bucureşti: Pintea - 5, Grbic - 3, Lekic - 3, Torstensson - 2, Curea - 2, Martin - 2, Klikovac - 1, Perianu -1. 

"A fost un meci foarte greu şi cred că s-a văzut asta şi la televizor şi în sală. Şi eu şi colegele mele suntem foarte, foarte fericite. Ştiam că va fi un meci foarte foarte greu şi cred că, chiar dacă ne doream să câştigăm, ştiam că va fi foarte greu. Cre că am avut şi un pic de noroc şi forţa grupului, unitate, dar acelaşi lucru cred că îl au şi ele. Cred că şi norocul ne-a adus până aici şi munca până la capăt. Nicio echipă nu a cedat, se vede şi după scorul foarte strâns, un gol diferenţă. Fiecare echipă îşi plăteşte jucătoarele cu banii pe care-i au. Noi ne vedem de treaba noastră, suntem mulţumite cu salariile noastre, de aceea suntem şi aici şi suntem mulţumite cu salariile noastre. De aceea suntem şi aici şi suntem mulţumite aşa cum suntem", a declarat Raluca Băcăoanu.

Antrenorul campioanei, Florentin Pera, ştie unde au făcut elevele sale diferenţa în această partidă. De asemenea, tehncianul se declară mulţumit şi fericit de deznodământul final, dar mai ales de jocul prestat de jucătoarele sale.

"După victorie întotdeauna eşti fericit şi mă bucur din suflet că am reuşit să jucăm precum o echipa de Liga Campioilor. Am avut luciditate şi forţă să nu cedăm nicio secundă, chiar dacă au fost momente de joc sau căderi pe parcursul jocului. Astăzi am arătat din nou că Vâlcea este o echipă foarte puternică pe faza de apărare. Am primit doar 19 goluri, am făcut un joc foarte exact în faza de apărare. Le-am închis bine culorele. Am avut mobilitate bună, agresivitate, ne-am apărat bine la Crina Pintea. O victorie la un gol, în ultimele secunde, întotdeauna este mai frumoasă şi-ţi aduce foarte multă satisfacţie. Suntem la un nivel foarte bun, însă trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ. Noi anul trecut tot ce am realizat datorită faptului că am fost modeşti. Trebuie să încercăm să vorbim cât mai mult pe teren şi bineînţeles că rezultatele nu vor întârzia să apară. Cred eu că tot apărarea a fost numărul 1, poarta de asemenea. Iulia Dumanska a prins o zi bună. A avut câteva intervenţii extrem de frumoase. Poate că alt antrenor era mulţumit cu rezultatul de egaltiate, însă eu mi-am dorit totul sau nimic", a declarat Pera.

De asemenea, Pera nu l-a uitat nici pe omologul său, Tomas Ryde, cel care este şi selecţioner al echipei naţionale a României. Înaintea duelului, suedezul a declarat că şi-ar dori să vadă la lucru mai multe jucătoare de la Vâlcea, pe care le are în vedere pentru convocare la următoarea acţiune.

"M-a deranjat că înainte de acest meci a pus presiune de trei jucătoare de la Vâlcea. Nu cred că a fost o poziţie corectă să spui că-ţi doreşti să joace mai mult cu nume şi cu prenume anumite jucătoare de la Vâlcea. Eu nu m-am băgat în bucătăria CSM-ului şi cred că e corect să ne respectăm. Echipa naţională este echipa naţională, iar lupta internă trebuie să fie luptă internă", a completat Pera.

Mai ai câteva secunde libere? Vezi şi postările de pe Instagram Telekom Sport!

 

Afla mai multe despre: handbal 

viewscnt
Articole similare