Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Se anunţă ”potopul” în fotbalul românesc. ”Dezastru! După Generaţia 2003, vine potopul! Nu mai avem nimic” | EXCLUSIV

Se anunţă ”potopul” în fotbalul românesc. ”Dezastru! După Generaţia 2003, vine potopul! Nu mai avem nimic” | EXCLUSIV

Fotbal

Comentarii

Fotbalul românesc produce jucători, însă valoarea acestora nu este una care să permită echipelor naţionale de juniori şi tineret să lupte de la egal la egal cu formaţiile importante al Europei.

Drept dovadă faptul că enumerăm pe degetele de la o singură mână calificările echipelor naţionale U17, U19 sau U21 la turneele finale, fără a beneficia a fi gazdă şi a beneficia de calificarea directă.

Mihai Stoica, îngrijorat de situaţia fotbalului românesc

Managerul general al celor de la FCSB, Mihai Stoica, este foarte apropiat de tot ce înseamnă echipele naţionale de juniori ale României şi jucători talentaţi din fotbalul românesc.

După părerea sa, ultimele generaţii ale României au fost unele extrem de modeste, cu doar câţiva jucători interesanţi în fiecare promoţie, însă nimic special.

În schimb, răul de-abia acum începe, deoarece, în opinia lui Mihai Stoica, între generaţiile 2003 şi 2007, jucătorii valoroşi români lipsesc cu desăvârşire, iar acest lucru se va reflecta şi asupra rezultatelor pe care echipele naţionale de juniori şi tineret le vor înregistra în anii următori.

Vorbesc cu argumente, pentru că ştiu generaţiile. Generaţia 2000 - slabă. Ok, era un Mihăilă care făcea diferenţa. Un Petrila, dar slabă. Screciu era plecat. Să spunem un Sefer. Generaţia 2001 - dezastru. Miculescu, Markovic, Cristi Dumitru. Markovic juca mereu la 2000. În rest, nenorocire.

Generaţia 2002 - foarte bună, dar toţi jucători de atac, cu excepţia lui Drăguşin. Ar fi un Grameni, care joacă la Farul şi o face bine. În atac, Baiaram, Octavian Popescu, Louis Munteanu. Generaţia 2003 - nu ca 2002, dar are ceva: un Rareş Ilie, un Alexandru Pantea.

Dar, dup-aia vine potopul. Până la Generaţia 2007 nu avem nimic. Dar vorbim că facem de nu mai putem. Forţăm jucătorii să joace, chiar dacă nu au valoare”, a declarat Mihai Stoica, la Orange Sport.

Afla mai multe despre: mihai stoicaromania tineret 

viewscnt
Articole similare