Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Se anunţă supremaţia României? Handbalistele noastre domină Campionatul European la aproape toate capitolele

Se anunţă supremaţia României? Handbalistele noastre domină Campionatul European la aproape toate capitolelegalerie foto

Handbal

Comentarii

Pentru prima oară după mulţi ani, România e prima în multe dintre topurile de la un turneu final. Cifrele ne îndreptăţesc să sperăm la o clasare mai bună decât cea impusă de federaţie, un loc între primele şase

România a învins miercuri seară pentru prima dată Norvegia la un turneu final în ultimul deceniu. Mai fuseseră victorii, dar doar în meciurile amicale sau în preliminarii pentru turnee finale. De fiecare dată, un meci cu Norvegia ne-a făcut să ne dăm seama la ce nivel suntem, iar de cele mai multe ori ne-a tăiat elanul. Acum, însă, nivelul României a fost superior celui la care se află multipla campioană europeană, mondială şi olimpică. 

Victoria cu Norvegia a fost a treia pentru România la turneul din Franţa şi a contribuit şi ea enorm la nişte cifre uluitoare ale fetelor noastre. Tragem linie după prima fază a grupelor şi putem aprecia fără să ne ferim de cuvinte că naţionala noastră poate spera la mai mult mai decât obiectivul cu care a plecat în Franţa, un loc între primele şase şi automat la o clasare peste ce au intuit casele de pariuri, care îi dădeau României doar a şaptea şansă la cucerirea unei medalii. 

România are până acum cel mai bun atac şi e cea mai eficientă de la turneul final. A marcat 91 de goluri şi are un procentaj de reuşită de 66%.  91 de reuşite din 138 de încercări. Prima adversară din grupele principale Olanda e chiar în urma noastră, cu 90 de goluri din 140 de aruncări. 

România are cea mai eficientă poartă. Dumanska, cea care a apărat mai mult, e cea mai bună de la Euro cu 40% aruncări apărate. Dedu e şi ea în top 10, cu 32 şuturi parate. Făcând o medie între cele două, cifrele arată că nicio altă naţională nu se apără mai bine ca noi. 

Neagu e cea mai bună marcatoare din acţiune de la Euro. A înscris 20 de goluri în trei meciuri. Mai are patru şi de la 7 metri. 

Perianu e jucătoarea de la Euro cu cele mai multe blocaje. A reuşit şase în cele trei meciuri jucate. 

Buceschi e cea mai eficientă în faţa porţii de la turneul final. Are o medie de 83% aruncări transformate în gol. A marcat 24 de goluri din 29 de aruncări. 

Neagu şi Buceschi sunt la egaliate pe locul trei în topul marcatoarelor. Au înscris câte 24 de goluri. Nicio altă ţară nu mai are două marcatoare cu atât de multe goluri. 

România e pe locul 3 în topul celor bune apărări. A primit 75 de goluri în trei meciuri. Mai puţine au primit doar Ungaria, 72, şi Suedia şi Serbia, câte 73. 

România e prima în clasamentul fair-play. E naţionala cel mai puţin agresivă, în sensul negativ al cuvântului "agresiv". Adică, stăm cel mai bine atunci când se face media între numărul eliminărilor şi numărul cartonaşelor galbene.

Se spune că nu cifrele joacă şi că nu ele câştigă meciuri, însă atunci când cifrele arată constanţă, e clar că lucrurile nu pot merge decât bine. Parcă nu ne-am mai uitat de foarte mult timp în statistici şi să constatăm că România e prima la atât de multe capitole. Duminică începe asaltul la medalii, medalii la care putem spera. Visează şi fetele, care, la plecare, au fost poate mai reţinute ca niciodată în a declara că merg la turneul final ca să urce pe podium. 

 Galerie foto

Afla mai multe despre: româniaeuro. handbal. turneu finalfranţa 

viewscnt
Articole similare