Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Se încheie blestemul lui Del Potro. După patru operaţii şi doi ani şi jumătate de inactivitate, argentinianul revine în circuitul ATP

Se încheie blestemul lui Del Potro. După patru operaţii şi doi ani şi jumătate de inactivitate, argentinianul revine în circuitul ATP

Tenis

Comentarii

Juan Martin Del Potro, fost număr 3 mondial, va reveni în circuitul profesionist (ATP) după o absenţă de doi ani şi jumătate cu ocazia turneului ATP 250 de la Buenos Aires, care va avea loc în perioada 7-13 februarie.

Del Potro, în vârstă de 33 de ani, nu a mai jucat într-o competiţie de la turneul de la Queens din 2019, unde s-a accidentat din nou la genunchi după ce suferise o fractură de rotulă la genunchiul drept cu opt luni înainte la Mastersul 1.000 de la Shanghai.

Del Potro a suferit de atunci patru intervenţii chirurgicale, ultima în 2021, astfel că tenismenul argentinian a ajuns pe locul 757 mondial.

"Este confirmat! Del Potro va juca la Openul Argentinei 2022. El va intra pe tabloul principal în calitate de invitat", au anunţat organizatorii turneului pe Twitter.

Argentinianul şi-a anunţat participarea şi săptămâna următoare, la turneul ATP 500 de la Rio (14-20 februarie).

Probleme financiare uriaşe pentru Del Potro

Juan Martin Del Potro se află într-o situaţie extrem de dificilă din cauza investiţiilor proaste făcute de tatăl său, care i-a gestionat banii. Daniel Del Potro a murit în 2021, moment în care sportivul a descoperit datoriile acumulate, relatează Le Figaro.

Din cauza investiţiilor proaste făcute de tatăl său, tenismenul a pierdut 30 de milioane de dolari.

Sportivul mai are 3 milioane de dolari în conturi, o sumă derizorie dacă se iau în calcul câştigurile lui Del Potro de-a lungul carierei.

Banii sportivului au fost gestionaţi de tatăl său, Daniel Del Potro, însă acesta a făcut investiţii foarte riscante şi a adus familia în pragul falimentului. Daniel Del Potro a murit în 2021.

“A luat în arendă 9000 de hectare, plus că a închiriat echipamente pentru a planta soia. Însă nu avea cunoştinţele necesare şi a ajuns să fie îndatorat”, a declarat o sursă pentru La Cronica.

Afla mai multe despre: del potro 

viewscnt
Articole similare