Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Se întâmplă în România! MTS a închis bazinul ”Lia Manoliu” după ce un şobolan a fost fotografiat pe unul din culoare. Reacţia Ioanei Bran

Se întâmplă în România! MTS a închis bazinul ”Lia Manoliu” după ce un şobolan a fost fotografiat pe unul din culoare. Reacţia Ioanei Brangalerie foto

Sporturi

Comentarii

Situaţia sportului românesc începe să devină tot mai alarmantă. După ce că sărăcia domneşte peste tot, mai nou şi condiţiile de igienă din incinta sălilor sportive sau a bazinelor de înot sunt echivalente cu cele dintr-o ţară din lumea a treia.

Zilele trecute un şobolan a fost văzut plutind pe luciul apei bazinului din incinta complexului Lia Manoliu, asta în vreme ce copiii îşi desfăşurau antrenamentele acolo.

Luni, Ioana Bran, Ministrul Tineretului şi Sportului, a ajuns în complexul Lia Manoliu, încercând să ia o decizie, alături de factorii de conducere din cadrul FR de Nataţie privind continuarea activitaţii sportive într-o altă bază.

Însoţit de secretarul de stat Cosmin Butuza şi de secretarul general al MTS Cristian Rujan, ministrul a cerut detalii şi explicaţii de la directorul complexului, apoi s-a întâlnit şi cu preşedintele federaţiei de nataţie, Camelia Potec.

Activitatea bazinului a fost suspendată temporar, până vor veni rezultatele de la Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti, care a recoltat astăzi probe din apa bazinului.



”Incidentul este regretabil şi, evident, foarte grav. Nu pot exista scuze pentru aşa ceva. Directorul complexului mi-a spus că săptămâna trecută a avut loc o deratizare, dar iată că s-a dovedit ineficientă. Nu vom mai accepta astfel de scuze şi vom lua măsuri pentru sancţionarea dură a celor vinovaţi de această situaţie. Am cerut deja responsabililor să găsească urgent soluţiile necesare.

Aşteptăm rezultatele analizei apei de la DSP şi s-a constituit o echipă de control care să verifice împrejurările incidentului şi dacă activitatea mai poate continua. Dacă răspunsul este negativ, evident că nu vom risca sănătatea sau securitatea sportivilor şi vom închide bazinul, care oricum, cât mai curând posibil, va intra în refacere capitală.

Bazinul este într-o situaţie de degradare, care persistă de foarte mulţi ani. Acum este în faza premergătoare unei investiţii substanţiale a CNI, care-i va schimba complet faţa, o să încerc, în măsura posibilului, să grăbesc procedurile, să-i rog pe colegii mei să urgentăm procesul.

În weekend am discutat atât cu vicepremierul Paul Stănescu, ministrul Dezvoltării, cât şi cu doamna Manuela Pătrăşcoiu, preşedintele Companiei Naţionale de Investiţii, m-au asigurat că şi domniile lor fac eforturi pentru a grăbi aceşti paşi finali şi pentru a putea, poate chiar spre finalul lunii aprilie, să demarăm proiectul de refacere a bazinului. Pentru că nu putem rămâne indiferenţi la asemenea incidente sau să mai acceptăm ca sportivii să înoate în astfel de condiţii”
, a declarat ministrul Ioana Bran.

Afla mai multe despre: bazinsobolanlia manoliu 

viewscnt
Articole similare