Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

"Se mai întâmplă să-mi ceară autografe pe stradă, dar nu mă simt o vedetă". La doar 18 ani impresionează în liga naţională de volei | FOTO

"Se mai întâmplă să-mi ceară autografe pe stradă, dar nu mă simt o vedetă". La doar 18 ani impresionează în liga naţională de volei | FOTOgalerie foto

Sporturi

Comentarii

La doar 18 ani, Iarina Axinte este ridicătoarea titulară a naţionalei şi a formaţiei Volei Alba Blaj.

Visează la Brad Pitt şi la calificarea în sferturile Ligii Campionilor la volei

Iarina Axinte a fost titulara României la Campionatele Europene din august şi acum vrea să-şi ducă echipa de club, Volei Alba Blaj, spre sferturile Ligii Campionilor şi spre un nou titlu în campionat.  

Între timp, şi-a exersat semnătura pentru a acorda autografe cât mai frumoase. 

Componentă a echipei din Blaj de trei ani, tânăra jucătoare a mărturisit, pentru Sportsnet.ro, că i se întâmplă des să fie oprită în oraş pentru autografe şi recunoaşte că şi-a exersat semnătura, pentru a fi cât mai frumoasă.  

„Se mai întâmplă să-mi ceară autografe pe stradă, dar nu mă simt o vedetă, sunt un om normal ca toţi ceilalţi şi doar fac ce-mi place. Am vrut să am o semnătură cât mai frumoasă, aşa că recunosc că am exersat-o înainte” – Iarina Axinte, coordonatoare Volei Alba Blaj. 

Anul acesta, Blajul joacă pe trei „fronturi”: campionat, Cupă şi Liga Campionilor. Cum Iarina este şi studentă la Facultatea de Sport din oraşul ei natal, Sibiu, voleibalista recunoaşte că are foarte puţin timp liber. Atunci când, totuşi, îl are, se uită la filme de acţiune. Favoritul ei e Brad Pitt, cu care i-ar plăcea să facă măcar o dată cuplu pe ecran.  

„Sunt la Facultatea de Sport din Sibiu în primul an. Primesc înţelegere din partea facultăţii, ceea ce e important. E bine, mă descurc. Când am timp liber mă odihnesc, dorm, mă uit la seriale sau vorbesc cu prietenii. Îmi plac filmele de acţiune. Dacă aş putea, aş vrea să joc cu Brad Pitt într-un film” – Iarina Axinte, coordonatoare Volei Alba Blaj. 

„Stau mult pe Tik-Tok, dar mă relaxează” 

Ca orice puştoaică de 18 ani, şi Iarina adoră reţelele sociale.  

„Prima aplicaţie pe care o deschid dimineaţa este Instagram. Dar stau destul de mult pe Tik Tok. Ştiu că nu e cel mai bun lucru, dar îmi place, mă relaxează” – Iarina Axinte, coordonatoare Volei Alba Blaj. 

Deşi foarte foarte tânără, ea este titulară şi joacă atât la naţională, cât şi la formaţia de club, pe cel mai important post din echipă, cel de ridicător.  

„Pentru mine este o onoare să joc şi să fiu titulară la echipa campioană şi la naţională şi sper să dau tot ce am mai bun în fiecare meci. Nu cred că e o presiune. Încerc să fac faţă cât de bine pot, încerc să nu pun presiune şi nici echipa mea nu pune presiune pe mine.” – Iarina Axinte, coordonatoare Volei Alba Blaj. 

La Campionatele Europene şi-a învins antrenorul de la echipa de club 

Chiar dacă au trecut trei luni de la Europene, Axinte încă se mai gândeşte la turneul la care naţionala a ajuns în optimi.  

Cea mai frumoasă amintire a fost victoria cu Bosnia-Herţegovina, formaţie antrenată chiar de tehnicianul ei de la club, Stevan Ljubicic. L-a învins, Iarina spune că revederea de la Blaj a fost foarte frumoasă. 

„Meciul cu Bosnia a fost special pentru mine pentru că antrenorul meu a fost antrenorul Bosniei, dar a fost şi o victorie frumoasă şi muncită, care ne-a calificat din grupe. Nu a fost ciudată revederea, ne-am bucurat, a fost mândru de mine, i-a plăcut cum am jucat şi asta e cel mai important” – Iarina Axinte, coordonatoare Volei Alba Blaj. 

Coechipieră cu ea la naţională şi la club, Raisa Ioan are şi ea amintiri speciale de la Europene.  

„Cea mai frumoasă amintire la naţională e că am putut aduce un rezultat frumos, am reuşit să arătăm de ce suntem în stare, am fost o echipă şi un grup foarte foarte legat şi bine organizat” – Raisa Ioan, jucătoare Volei Alba Blaj. 

Anul acesta, Blajul joacă din nou în Liga Campionilor, iar startul a fost foarte bun, cu o victorie de trei puncte în Polonia, la Lodz. Atât Iarina Axinte, cât şi Raisa Ioan spun că nimic nu se compară cu experienţa din această competiţie.  

„Este un alt fel de joc, avem o altă atitudine când intrăm pe teren acolo, presiunea nu e pe noi, n-avem nimic de pierdut când jucăm acolo şi ne bucurăm de joc şi de volei” – Iarina Axinte, coordonatoare Volei Alba Blaj. 

„Este o experienţă nemaipomenită să joci în Liga Campionilor, este un alt nivel, e o ocazie unică să vezi şi altfe jucătoare, să-ţi încerci nivelul să vezi la ce nivel eşti, să furi de la jucătoare experimentate. Am făcut o figură frumoasă până acum în Liga Campionilor şi sunt sigură că putem dovedi mai departe nivelul nostru” – Raisa Ioan, jucătoare Volei Alba Blaj. 

Jucătoarele, mândre de noua sală Polivalentă din Blaj 

Din acest sezon, Volei Alba Blaj îşi dispută meciurile în noua sală Polivalentă, acolo unde la fiecare partidă locurile sunt ocupate de fani. Sportivele spun că se simt cu adevărat apreciate de când joacă în această sală.  

„E o sală foarte frumosă pentru un oraş atât de mic şi le mulţumit conducerii şi primăriei şi tuturor celor care şi-au adus aportul pentru construirea acestei săli, suntem onorate să jucăm acolo” – Iarina Axinte, coordonatoare Volei Alba Blaj. 

„Avem foarte mulţi suporteri şi mă bucur că sunt în număr cât mai mare. Acum şi cu noua sală chiar se simte diferenţa, simţim suportul. Este extraordinar să joci într-o astfel de sală. Şi suporterii noştri sunt în număr tot mai mare şi ne dau un plus de încredere la fiecare meci” – Raisa Ioan, jucătoare Volei Alba Blaj. 

 Galerie foto

Afla mai multe despre: iarina axintevolei alba blaj 

viewscnt
Articole similare