Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Se naşte un nou GIGANT în fotbalul european! Neymar, Bale şi Harry Kane, primele transferuri: ”Obiectivul este UCL!”

Se naşte un nou GIGANT în fotbalul european! Neymar, Bale şi Harry Kane, primele transferuri: ”Obiectivul este UCL!”galerie foto
Comentarii

Mohammed bin Salman devine proprietarul echipei Newcastle United. Foarte probabil, asistăm la naşterea unui nou imperiu în fotbalul britanic. Vorbim despre liderul unei ţări extrem de bogate, un om extrem de influent şi care are ambiţii foarte mari.

Preluarea Newcastle United de către un grup condus de femeia de afaceri britanică Amanda Staveley cu sprijinul unui fond de investiţii din Arabia Saudită (80% din acţiuni) urmează să fie finalizată, potrivit presei engleze, citată de lequipe.fr.

Clubul este deţinut în prezent de miliardarul Mike Ashley, proprietar din 2007. Potrivit Sky Sports, suma tranzacţiei ar fi de 300 de milioane de lire sterline (340 de milioane de euro), inferioară estimărilor iniţiale, de 340 de milioane de lire sterline, din cazua pandemiie de coronavirus. Noul proprietar va fi de fapt  Mohammed bin Salman, cel care se află în spatele fondului de investiţii. Dar, cine este de fapt  Mohammed bin Salman?

Newcastle intră într-o nouă eră: cine este de fapt  Mohammed bin Salman, noul proprietar al clubului

”Poate singurul om din lume care poate rivaliza financiar cu şeicii de la City şi PSG”. Aşa îl descriu englezii pe  Mohammed bin Salman, noul proprietar al formaţiei Newcastle United. Nimic mai adevărat!

La doar 34 de ani,  Mohammed bin Salman este al doilea cel mai important om din ţara sa. Prinţul moştenitor al Arabiei Saudite are o avere personală de 10 miliarde de euro, dar averea familiei sale este de minim patru ori mai mare.

Liga a doua din Arabia Saudită îi poartă numele, iar mai toate bogăţiile importante ale ţării sunt la degetul său mic. Ceea ce firesc, nu e deloc puţin lucru. Bin Salman este prinţul moştenitor al Coroanei din Arabia Saudită, fiul regelui şi conducătorul de facto al statului, întrucât regele Salman nu este în măsură să guverneze pe deplin din cauza demenţei.

Bin Salman este, de asemenea, vicepremier şi ministru al apărării şi a încercat să se prezinte ca un reformator moderat. Spre deosebire de Şeicul Mansour, care o conduce pe Manchester City, şi care era considerat cel mai potent financiar om din fotbal, Salman s-a focusat foarte mult pe cariera sa politică, în timp ce Mansour şi-a direcţionat influenţa spre mărirea propriului portofoliu de business.

Pentru prinţul moştenitor al Coroanei era oarecum o obligaţie. Bin Salman face parte din familia regală, familia conducătoare din Arabia Saudită din 1744. Familia are aproximativ 15.000 de oameni, deşi majoritatea puterii şi a averii se află la aproximativ 2.000 dintre ei. Prinţul moştenitor Mohammed bin Salman, fiul regelui Salman, conducător de facto al Arabiei Saudite, cel mai mare exportator de petrol din lume şi aliat major al Statelor Unite, şi-a consolidat puterea de la îndepărtatea lui Mohammed bin Nayef din poziţia de moştenitor, într-un puci de palat din 2017. Mai târziu în acel an, bin Salman a arestat mai mulţi membri ai casei regale şi saudiţi proeminenţi, pe care i-a ţinut timp de mai multe luni în hotelul Ritz-Carlton din Riad, într-o campanie anti-corupţie care a provocat şocuri în ţară şi în străinătate.

Cinci surse au declarat că prinţul Ahmed şi Mohammed bin Nayef au fost reţinuţi în ultima operaţiune. Trei dintre surse, inclusiv una regională, au spus că Mohammed bin Nayef şi fratele său vitreg Nawaf au fost ridicaţi dintr-o tabără privată din deşert. Două surse au arătat că Ahmed a fost ridicat de la locuinţa sa. Prinţul Mohammed ”i-a acuzat de contacte cu puteri străine, inclusiv cu americani şi cu alte persoane, pentru a da o lovitură de stat”, a spus sursa regională. “Cu aceste arestări, prinţul Mohammed şi-a consolidat controlul total al puterii. Această epurare s-a încheiat”, a adăugat sursa, indicând că nu au mai rămas rivali care să îi conteste succesiunea la tron.

Bin Salman este căsătorit cu Sarah Bint Mashhoor - cunoscută sub numele de „Prinţesa Barbie” - din 2008, cuplul are patru copii. Există zvonuri neconfirmate potrivit cărora sauditul are alte trei soţii. El deţine, printre multe altele, un yacht în valoare de 400 de milioane de euro pe care nu călătoreşte decât el şi familia sa. Personalul de 52 de oameni este testat în permanenţă şi ţinut sub control de Casa Regală.

Se schimbă Newcastle! Se anunţă transferuri incredibile şi a apărut primul nume de antrenor: Mauricio Pochettino

Steve Bruce este actualul antrenor de la Newcastle, dar presa britanică deja speculează că gruparea pe care o va prelua Bin Salman va avea un antrenor de top. Primul nume care apare pe lista este Mauricio Pochettino, liber de contract după despărţirea de Tottenham Hotspur. Jurnaliştii britanici chiar avansează pe Twitter varianta că argentinianul a purtat deja primele discuţii: ”Obiectivul lui Newcastle se va schimba din salvarea de la retrogradare în câştigarea Uefa Champions League. Pentru asta ai nevoie de un antrenor mare, cu nume”

Există şi varianta Masimiliano Allegri, fost campion cu Juventus şi finalist de UEFA Champions League. Fanii l-ar dori înapoi pe Rafael Benitez, spaniolul care antrenează acum în China. Italianul Marco Branca ar putea deveni noul director sportiv al clubului, un post pentru care ar mai fi în discuţie şi Mateu Alemany.

În ceea ce priveşte transferurile, presa britanică anunţă o adevărată revoluţie. Una chiar istorică! Bin Salman va căuta o lovitură de imagine şi poate cea mai la îndemână ar fi Neymar, starul lui PSG, care vrea să plece de la campioana Franţei. Deja se vechicuează şi alte transferuri de top, iar două dintre ele vin pe filiera Real Madrid: fostul câştigător al Balonului de Aur, Luka Modric, şi starul galez, Gareth Bale. Chiar şi Harry Kane este amintit, iar britanicul are o cotă de 21.00 să semneze cu ”coţofenele”. Una în scădare, pentru că acum câteva luni era doar o variantă ipotetică, de 1000.

Declan Rice de la West Ham United şi James Maddison de la Leicester sunt alte două nume importante aflate pe lista noului proprietar, mai scriu britanicii. Chiar dacă momentan, nivelul informaţiilor se leagă foarte mult de capitolul zvonuri, este clar că Newcastle United intră într-o eră care îi face pe fani să viseze frumos. Big 4 din Premier League s-ar putea mări după apariţia prinţului Bin Salman în fotbalul din Albion.

 Galerie foto

Afla mai multe despre: newcastlebin salmanpremier leaguekaneneymarbale 

viewscnt
Articole similare