Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Se pregăteşte terenul pentru primul străin din istoria naţionalei României: "Am depus actele şi vedem mai departe"

Se pregăteşte terenul pentru primul străin din istoria naţionalei României: "Am depus actele şi vedem mai departe"
Comentarii

Fundaşul brazilian al echipei Gazişehir Gaziantep, Junior Morais, a mărturisit că a depus actele pentru a obţine cetăţenia română, recunoscând că îşi doreşte să joace pentru naţionala României.

"S-a vorbit dar aşteptăm, vedem ce o să fie. România are fundaş stânga foarte bun. Mă bucur foarte mult că s-a gândit la mine, dar cred că are fundaşi foarte buni şi mă bucur ca România să se califice la Euro.
(N.r. - Care e situaţia ta? Când ai putea să joci?) Nu ştiu. (n.r. - Ai cetăţenie?) Nu, încă nu am. Am încercat acum să depun actele şi vedem mai departe.

Oricine îşi doreşte să joace la o naţională. Dacă pentru ţara mea, Brazilia, nu s-a putut, dacă ar fi pentru România, cu siguranţă va fi un lucru foarte bun. Dar vedem ce va fi", a declarat Junior Morais, pentru Telekom Sport.

Rădoi pregăteşte terenul pentru primul străin din istoria naţionalei României

Noul selecţioner al României, Mirel Rădoi, a declarat, după numirea în locul lui Cosmin Contra, că vrea să-i naturalizeze pe atacantul francez Billel Omrani de la CFR Cluj şi pe atacantul italian de origine română Dumitru Cardoso de la Gaz Metan Mediaş.

"În momentul de faţă sunt doi jucători străini pe care i-aş putea identifica în momentul de faţă ca jucători care ar putea fi naturalizaţi, Omrani şi Cardoso. Sunt jucătorii care mie îmi plac şi o să avem o discuţie la nivel de federaţie. Nu avem cum să facem procedurile (n.r. - pentru meciul cu Islanda). Dar pentru perioada următoare. Va fi foarte greu, pentru că trebuie să vedem exact procedurile juridice, dacă are naţionalitate, cum, de la cine, bunic, străbunic, dacă are buletin sau paşaport...", declara Mirel Rădoi.

Omrani are 26 de ani şi joacă la CFR Cluj din 2016. Născut în Suedia, Cardoso, 28 de ani, are cetăţenie italiană, fiind la Mediaş din vară.

Afla mai multe despre: morais 

viewscnt
Articole similare