Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Se schimbă formatul cupelor europene în acest sezon? UEFA ia în calcul o variantă istorică pentru fotbal. Cum ar urma să se încheie Liga Campionilor şi Europa League

Se schimbă formatul cupelor europene în acest sezon? UEFA ia în calcul o variantă istorică pentru fotbal. Cum ar urma să se încheie Liga Campionilor şi Europa League
Comentarii

Pandemia de coronavirus ar putea schimba în acest sez on formatul Ligii Campionilor şi pe cel al Europa League. Una dintre propuneri este ca semifinalistele să intre într-un Final Four, care ar urma să se disputa în Turcia, la Istanbul.

UEFA a suspendat, în cele din urmă, meciurile din cupele europene. Momentan, măsura este luată pentru luna martie, însă nu se ştie cât va dura pandemia de coronavirus, lucru care ridică mari semne de întrebare în ceea ce priveşte acest sezon. UEFA a suspendat meciurile când încă mai erau partide retur de disputat din Champions League şi Europa League şi aici găsirea unei soluţii devine foarte complicată.

Se schimbă formatul Champions League şi Europa League pentru acest sezon?

Oficialii UEFA caută acum soluţii pentru închiderea competiţiilor din cupelor europene. Marţi, la sediul UEFA va avea loc o întâlnire cu reprezentanţii tuturor celor 55 de federaţii, şedinţă în care se vor stabili măsuri pentru competiţiile europene suspendate, dar şi un plan pentru cele care încă nu au început, cum este cazul EURO 2020.

Printre altele, potrivit AS.com, va fi înaintată o propunere potrivit căreia semifinalistele din Champions League şi Europa League ar urma să intre într-un Final Four. Cele patru echipe ar urma să dispute semifinalele într-o singură manşă şi apoi finala. Toate meciurile ar fi găzduite de acelaşi oraş, iar competiţia ar urma să se întindă pe o perioadă de patru zile. Oficialii UEFA s-au gândit pentru Champions League să aleagă oraşul Istanbul, unde oricum era programată finala.

Acelaşi lucru ar urma să se întâmple şi în Europa League. Semifinalistele ar urma să intre într-un Final Four, care de această dată s-ar disputa la Gdansk, în Polonia, oraş unde, de asemenea, ar trebui să se dispute finala. În plus, atât Turcia, cât şi Polonia nu se confruntă momentan cu o răspândire rapidă a coronavirusului.

Această propunere urmează să fie votată marţi, în cadrul şedinţei UEFA cu cele 55 de asociaţii.

Ce se întâmplă cu meciurile din optimile Champions League şi Europa League

În momentul în care Liga Campionilor a fost suspendată, în optimi ar fi trebuit să se dispute manşa secundă de la Juventus - Lyon, City - Real, Barcelona - Napoli şi Bayern Chelsea. În Europa League, nu s-a disputat niciun meci din returul optimilor. Ba chiar a fost amânată chiar şi prima manşă de la Sevilla - AS Roma şi Inter - Getafe.

În acest context, principala problemă pentru oficialii UEFA este să găsească o soluţie pentru partidele care trebuie să se joace până în semifinale. Una dintre soluţii ar fi disputarea meciurilor pe teren neutru, în ţări în care coronavirusul nu reprezintă, momentan, un pericol.

 

Afla mai multe despre: uefa 

viewscnt
Articole similare