Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Se va lupta Anthony Joshua cu Tyson Fury de două ori în 2021?

Se va lupta Anthony Joshua cu Tyson Fury de două ori în 2021?galerie foto

Box

Comentarii

După ce Anthony Joshua l-a învins prin KO, pe Kubrat Pulev, lumea boxului se gândeşte numai la potenţialul meci dintre britanicii care deţin titlurile mondiale la categoria grea. Cu toate acestea, există şi anumite interese pentru ca meciul acesta să nu aibă loc imediat.

După succesul obţinut în faţa challengerului bulgar din partea IBF, în cadrul galei care a avut loc la Wembley Arena din Londra, în data de 12 decembrie, palmaresul lui Anthony Joshua numără 29 de victorii, dintre care 15 prin KO şi o înfrângere (suferită în 2014, în faţa legendarului Vladimir Klitschko).

Unul dintre cei 1.000 de spectatori care au participat la eveniment a fost campionul neînvins Floyd Mayweather Jr., care a ţinut să fie primul care îl felicită pe britanic după meci.

Chiar dacă data exactă a luptei încă nu a fost stabilită, anumiţi operatori au inserat deja meciul în oferta de pariuri. La trei case de pariuri online regăsite într-un top realizat de Cote Pariuri, Tyson Fury este favorit, având o cotă de 1.57 la victorie, în timp ce triumful lui Anthony Joshua are coeficientul de câştig 2.38. Pe lângă asta, specialiştii din industria pariurilor se aşteaptă ca meciul să se încheie înainte de finalul celor 12 runde, cota fiind de doar 1.67, ce ar însemna o probabilitate de 59%.

Ambii luptători şi-au manifestat public intenţia de a se lupta în 2021:

"Nu contează cine are centura, vreau să concurez cu el. Dacă aceasta este Tyson Fury, să fie Tyson Fury", a spus Joshua, după meciul cu Pulev.
"Vreau lupta! Vreau următoarea luptă! Îl voi pune la podea în trei runde. Abia aştept să-l dobor", a răspuns Fury, pe reţelele de socializare.


Anthony Joshua deţine centurile IBF, WBA şi WBO la categoria grea, în timp ce Tyson Fury este campion în WBC.

Cu toate acestea, ambii sportivi trebuie să-şi rezolve anumite angajamente pentru ca duelul greilor britanici să aibă loc în următoarea perioadă. Fury trebuie să-şi rezolve situaţia cu Deontay Wilder, care spune că britanicul îi datorează un al 3-lea meci, însă Fury susţine că respectivul contract a expirat.

Luptătorul american a spus că nu se va lăsa păgubaş şi că va merge la comisiile de arbitraj sportiv şi mediere pentru a obţine revanşa. Dacă se va ajunge într-o astfel de situaţie, un fost arbitru va fi numit ca mediator şi Fury va putea lupta cu Joshua numai dacă va avea câştig de cauză.


Un alt potenţial obstacol este că Joshua va trebui să-i acorde în mod obligatoriu un meci challengerului din WBO, Oleksandr Usyk. Ucraineanul a spus că nu are intenţia să renunţe la lupta care i-ar poate aduce 3 titluri mondiale, însă zvonurile spun că acesta ar putea fi plătit cu o sumă de 7 cifre pentru a accepta o amânare.

Joshua are însă posibilitatea de a renunţa centura WBO, pentru a se lupta cu Fury. Problema este însă că dacă ar proceda astfel, lupta dintre Tyson Fury şi Anthony Joshua nu va mai fi prima dispută la categoria grea în care sunt puse în luptă toate cele 4 centuri.

Eddie Hearn, promotorul lui Anthony Joshua, a spus că numai anumite orgolii ar putea împiedica desfăşurarea acestui meci:

„Vom face tot ce ne stă în putinţă pentru a ne asigura că toate centurile vor fi unificate în lupta contra lui Tyson Fury. Nu vom lăsa ca politica să împiedice o luptă de care boxul are nevoie,” a spus Hearn.

 Galerie foto

Afla mai multe despre: publicitate 

viewscnt
Articole similare