Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Sebastien Grosjean, noul căpitan al echipei Franţei de Cupa Davis

Sebastien Grosjean, noul căpitan al echipei Franţei de Cupa Davis

Tenis

Comentarii

Sebastien Grosjean, fost numărul 4 mondial în 2002, a fost numit căpitanul nejucător al echipei Franţei de Cupa Davis, el semnând un contract valabil până la finalul sezonului 2020, informează lequipe.fr.

"Este o mare mândrie să fiu numit căpitan al echipei Franţei, pentru că am fost ataşat mereu de această probă. Acest post, care are de azi înainte o dimensiune olimpică, promite să fie pasionant", a declarat Grosjean, care va fi responsabil şi de delegaţia jucătorilor francezi ce vor participa la JO din 2020.

În vârstă de 40 de ani, Grosjean a făcut parte din echipa franceză de Cupa Davis între 1999 şi 2007, câştigând Salatiera de Argint în 2001 şi mai jucând două finale, în 1999 şi 2002.

Ca tenismen profesionist, Grosjean a câştigat patru turnee de simplu şi a atins faza semifinalelor la Australian Open, la Roland Garros şi la Wimbledon.

După retragere, Sebstien Grosjean a lucrat ca antrenor, a fost consultant la mai multe posturi TV şi director al unor turnee de tenis.

La finalul acestui sezon, Yannick Noah a pus capăt celui de-al treilea mandat în funcţia căpitan al echipei Franţei, după înfrângerea din finala Cupei Davis, scor 1-3, cu Croaţia, la Lille.

Locul lui urma să fie luat de Amelie Mauresmo, 39 de ani, care în trecut a fost căpitanul nejucător ale echipei feminine franceze. Însă fosta jucătoare a renunţat la naţionala masculină pentru a-l pregăti pe tenismenul Lucas Pouille.

Afla mai multe despre: sebastien grosjeanteniscupa davis 

viewscnt
Articole similare