Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Secretul bine păzit al lui Kim Jong Un! Liderul nord-coreean, îndrăgostit de sportul preferat al americanilor

Secretul bine păzit al lui Kim Jong Un! Liderul nord-coreean, îndrăgostit de sportul preferat al americanilor

Alte sporturi

Comentarii

În ciuda disputelor războinice pe care le duce cu SUA, în ceea ce priveşte armele nucleare, Kim Jong Un ascunde părţi mult mai puţin agresive. De exemplu, liderul nord-coreean este zugrăvit de unii analişti politici drept un iubitor al sportului.

Tocmai această pasiune pentru sport l-a determinat pe Kim Jong Un să accepte în 2018 propunerea Coreei de Sud, ca cele două state vecine să participe sub acelaşi steag la Olimpiada de iarnă de la Pyeongchang, decizie salutată de întreg mapamondul.

Aflat pe picior de război cu Statele Unite, Kim Jong Un ascunde totuşi un lucru care îl leagă de această ţară. Este mare fan al sportului pe care americanii l-au ridicat la nivel de artă: baschetul. Ba mai mult, Kim îl numeşte prieten pe Dennis Rodman, un fost star din NBA.

Dacă e greu de anticipat cum vor evolua lucrurile în Coreea de Nord, în viitor, un lucru este sigur însă. Sportul nord-coreean o va duce tot mai bine. Dictatorul a suplimentat cheltuielile în acest sector şi vrea să trasforme ţara pe care o conduce într-o ”forţă a sportului”.

Rapoartele jurnalistice, care oferă doar date procentuale, includ un salt record de 17% a finanţării începând cu 2014, când Kim şi-a anunţat decizia de a investi masiv în sport, printr-o scrisoare deschisă adresată Partidului Muncitorilor.

”Nordul dezvoltă terenuri sportive şi arene”, afirmă Curtins Melvin de la institutul US-Korea, care analizează imagini din satelit: ”Imaginile din satelit relevă faptul că se construiesc foarte multe parcuri de schi şi arene sportive, chiar şi în zonele îndepărtate.

Kim Jong Un a învăţat să iubească schiului în perioada studiilor din capitala elveţiană Berna, când mergea la schi în Alpi alături de colegi.

În altă ordine de idei, Kim Joung Un urmează să-l întâlnească pe Donald Trump pentru al doilea summit al lor, miercuri şi joi, la Hanoi.

Cei doi vor discuta despre posibiliatea ca Phenianul să renunţe complet la armele nucleare. Va fi luată în calcul şi oportunitatea imblânzirii relaţiilor bilaterale dintre cele două state, care să-i ofere Coreei posibilitatea de a scăpa de sub presiunea sancţiunilor economice, care-i sugrumă economia.

Afla mai multe despre: kim jong unsumit kim jon un - dolad trump 

viewscnt
Articole similare