Experiențe împreună.
You are here:

Secretul din spatele evoluţiilor extraordinare ale Biancăi Andreescu: ”Acesta este primul lucru pe care îl fac”

Secretul din spatele evoluţiilor extraordinare ale Biancăi Andreescu: ”Acesta este primul lucru pe care îl fac”

Tenis

Bianca Andreescu a avut o evoluţie excelentă la Indian Wells. Canadianca de origine română s-a calificat în semifinale, fiind cea mai tânără jucătoare care reuşeşte acest lucru.

În urma acestei performanţe canadianca va urca în top 40 WTA. O performanţă uimitoare dacă ne gândim că jucătoarea încheia anul trecut pe locul 178.

Deşi această evoluţie de succes părea greu de anticipat la începutul anului, se pare că o persoană a fost capabilă se vadă acest lucru încă de la început: însăşi Bianca Andreescu.

La conferinţa de presă de după meciul cu Muguruza, canadianca de origine română a vorbit despre cum o ajută yoga şi meditaţia să-şi îmbunătăţească starea mentală înaintea meciurilor.

”Mama mea m-a îniţiat în arta meditaţie încă de când eram foarte mică”, a explicat Andreescu. „Cred că aveam în jur de 12 ani. De atunci meditez zilnic şi fac foarte multă yoga.”

”Nu lucrez doar asupra calităţilor mele fizice, ci asupra celor mentale. pentru că asta este la fel de important. Cu siguranţă se vede asta şi în timpul meciurilor mele când reuşeşc să rămân conectată la ce am de făcut atunci. Nu-mi place să mă concentrez pe lucruri trecute sau viitoare”, a spus jucătoarea de 18 ani.

Forma preferată de meditaţie a Biancăi se numeşte vizualizare creativă, care este un tip de exerciţiu prin care încerci să vizualizezi lucrurile care ai vrea să se materializeze.

”Mă trezesc dimineaţa şi primul lucru pe care îl fac este să meditez”, a explicat Andreescu. Mă ajută să încep bine ziua. Nici măcar nu-mi deschid telefonul. ”Îmi ofer 15 minute în fiecare dimineaţă petnru a mă conecta cu mine, cu mintea mea. Mă imaginez pe mine având o zi bună, chestii din astea.”

Apoi a adăugat: ”Observ că multă lume pune acum accentul pe partea fizică a lucrurilor,, dar cred că partea mentală este mult mai importantă, deoarece ea îţi controlează întreg organismul.”

Una peste alta, se pare că disciplina mentală a ajutat-o pe Andreescu să câştige 31 de meciuri din ultimele 34.

viewscnt
Articole similare

internet tv

5 euro/
luna

Vreau oferta