Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Secretul din spatele unei cariere fabuloase! Detalii neştiute despre Cristina Neagu: ”Îşi depăşeşte limitele fizice, tehnice şi psihologice”

Secretul din spatele unei cariere fabuloase! Detalii neştiute despre Cristina Neagu: ”Îşi depăşeşte limitele fizice, tehnice şi psihologice”

Handbal

Comentarii

Psihoterapeutul Silviu Ioniţă, omul care lucrează cu naţionala României U21 şi cu CSM Bucureşti, a dezvăluit câteva lucruri care au contribuit decisiv la cariera extraordinară a Cristinei Neagu.

Într-un interviu acordat pentru Telekom Sport, Silviu Ioniţă a vorbit despre diferenţele dintre femei şi bărbaţi în sport, dar şi despre modul în care Cristina Neagu reuşeşte să progreseze în permanenţă.

”Ştim că fetele sunt mai tributare acestei zone emoţionale şi căderile şi urcuşurile lor sunt mult mai bruşte decât ale unui bărbat. Dar în acelaşi timp şi un bărbat are problemele lui, pentru că se confruntă cu alte situaţii, cu un nivel mare de stres şi o cerinţă foarte mare de fiecare dată pentru a performa.

Ne bucurăm pentru Cristina Neagu pentru că e a patra oară aleasă cea mai bună handbalistă a lumii, iar asta ar trebui să transmită un mesaj către toate sportivele tinere, nu numai din handbal, ci şi din alte sporturi. Pentru că mentalitatea ei de fiecare dată a fost asta. Să tragă de ea la maxim de capacitate şi să dea totul şi chiar dacă este accidentată aţi văzut că participă în continuare la viaţa sportivă, merge şi vorbeşte despre promovarea handbalului în rândul tinerilor. La fel cum e şi Simona Halep un model în tenis, ea poate să fie un model în handbal şi este un model pentru înalta performanţă.

Pentru CSM, din păcate, este o lovitură foarte grea. A dat peste cap toate obiectivele pe care le aveam în acest sezon. Din fericire, celelalte handbaliste au reuşit să compenseze cât s-a putut şi să ne păstrăm în continuare în cărţile pentru campionat sau pentru Champions League.

Neagu este, cumva, foarte centrată pe ceea ce trebuie să facă ea. Îşi asumă responsabilitatea pentru greşelile ei, se bucură pentru victoriile pe care le are. Încearcă să tragă de fiecare dată să-şi depăşească limitele pe care le ştie din punct de vedere fizic, tehnic, tactic şi psihologic, cred că este un model pe care trebuie să-l urmăm.

Sunt foarte mulţi fotbalişti care îi seamănă. Sunt foarte mulţi din străinătate, avem şi noi în ţară. Keşeru este unul dintre ei şi mai avem şi alţii. Avem şi la echipa noastră de tineret mulţi”, a declarat Silviu Ioniţă, pentru Telekom Sport.

Afla mai multe despre: cristina neagusilviu ionita 

viewscnt
Articole similare