Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Şeful UEFA vrea revoluţie în cupele europene. "Mă voi lupta, dar nu pot promite că Steaua va câştiga Liga Campionilor!"

Şeful UEFA vrea revoluţie în cupele europene. "Mă voi lupta, dar nu pot promite că Steaua va câştiga Liga Campionilor!"
Comentarii

Preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin, a vorbit despre schimbările pe care vrea să le aducă cupelor europene, astfel încât ţările din Europa de Est să aibă acces mai uşor în fazele superioare ale competiţiilor şi să existe o "egalitate de şanse" cu formaţiile din Vest.

Totuşi, Ceferin spune că nu poate promite că echipele din Est vor ajunge să repete performanţa Stelei Bucureşti sau a Stelei Roşii Belgrad, formaţii care cucereau Cupa Campionilor Europeni în urmă cu trei decenii, în condiţiile în care UEFA nu va putea ajuta aceste echipe şi din punct de vedere financiar.

"Trebuie să îndrăznim să regândim modelul nostru şi, mai ales, să stabilim un echilibru mai bun în competiţie, este una dintre cele mai mari provocări viitoare şi actuale ale fotbalului.

Trebuie să avem visuri mari, dar nu vă pot promite luna de pe cer, pentru că eu nu sunt un vânzător de vise şi nici un politician. Mă voi lupta cu toate armele pentru introducerea de măsuri care să restabilească un echilibru, însă nu pot pretinde că acest lucru va face ca un club precum Steaua Bucureşti sau Steaua Roşie Belgrad să aibă pe viitor gravat numele pe trofeul Ligii Campionilor. UEFA nu este o bancă, Elveţia are deja suficiente bănci... La ce foloseşte să generezi reţete record dacă acest lucru este doar pentru a acumula bogăţie?", a declarat preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin, cu ocazia congresului anual al UEFA.

Afla mai multe despre: ceferinuefaliga campionior 

viewscnt
Articole similare