Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Şeicii lui Manchester City au cumpărat un nou club. Un român evoluează la echipa preluată de societatea din Emirate

Şeicii lui Manchester City au cumpărat un nou club. Un român evoluează la echipa preluată de societatea din Emirate

Manchester City

Comentarii

City Football Group (CFG), societatea din Emiratele Arabe Unite care deţine şi clubul Manchester City, a anunţat, luni, achiziţionarea echipei Lommel SK, din liga secundă a Belgiei.

"Această investiţie sporeşte prezenţa mondială a CFG şi accentul pus pe cluburi, centrele de formare şi jucătorii în dezvoltare", a transmis CFG într-un comunicat.

În noiembrie anul trecut, City Football Group a anunţat deja cumpărarea clubului indian Mumbai City FC.

New York City FC (SUA), Melbourne FC (Australia), Yokohama Marinos (Japonia), Girona FC (Spania), Club Atletico Torque (Uruguay) şi Sinchuan Jiuniu FC (China) sunt celelalte cluburi controlate de CFG.

"Belgia este una din cele mai bune naţiuni ale fotbalului european, aşa cum demonstrează rezultatele echipei naţionale şi joacă un rol important în formarea jucătorilor la nivel mondial", a spus Ferran Soriano, preşedintele holdingului.

În lotul echipei Lommel se află şi mijlocaşul român Vladimir Screciu, împrumutat de la Genk până în iunie 2020.

City Football Group (CFG) este deţinut ca acţionar majoritar de şeicul Mansour bin Zayed Al Nahyan şi are ca acţionar minoritar un grup de investitori chinezi, condus de compania de media şi divertisment CMC Inc Holding, cu aproximativ 12 la sută, şi de compania americană de investiţii Silver Lake, cu puţin peste 10 la sută.

Abu Dhabi United Group, deţinut de şeicul Mansour, şi-a păstrat majoritatea după ce Silver Lake a fost de acord, în noiembrie, să plătească 500 de milioane de dolari pentru pachetul său, făcând din CFG cel mai valoros grup sportiv din lume, cu 4,8 miliarde de dolari.

 

Afla mai multe despre: manchester city 

viewscnt
Articole similare