Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Selecţionerul Belgiei, încântat de evoluţia Ligii Naţiunilor: "Acestea sunt meciurile de care avem nevoie"

Selecţionerul Belgiei, încântat de evoluţia Ligii Naţiunilor: "Acestea sunt meciurile de care avem nevoie"
Comentarii

Cu trei campioane mondiale şi prima echipă clasată în ierarhia FIFA, cea a Belgiei, în turneul Final Four al Ligii Naţiunilor, selecţionerul ''diavolilor roşii'', Roberto Martinez, crede că această competiţie europeană începe să se bucure de credibilitate şi de respect, relatează Reuters.

''Este doar a doua ediţie şi când te uiţi la echipele din Final Four, realizezi că a devenit rapid o competiţie prestigioasă'', a declarat Martinez, după meciul cu Danemarca (4-2), de miercuri.

Belgia a ocupat primul loc în Grupa a 2-a din Liga A şi a obţinut biletele pentru Final Four din octombrie, alături de Spania, Franţa şi Italia.

''Este un turneu cu adversari de calitate pe care îţi doreşti să-i înfrunţi, cu o semifinală şi o finală contra unor echipe de acest gen. Pentru noi, acestea sunt meciurile de care avem nevoie. Acest gen de meciuri eliminatorii le găseşti doar la marile turnee, aşa că sunt un mare fan al acestei competiţii'', a adăugat Roberto Martinez.

Antrenorul spaniol a adăugat că meciurile din grupe, în număr de şase pe o perioadă de trei luni, permit echipelor să devină consistente, dar să testeze şi jucători noi.

Liga Naţiunilor a fost introdusă pentru a suplini meciurile amicale inconstante, în perioada fără jocuri programate în preliminariile Cupei Mondiale sau EURO.

Primul Final Four al Ligii Naţiunilor a fost câştigat, în vara anului trecut, de Portugalia, care a învins Olanda în finală, careul de aşi fiind completat de Anglia şi de Elveţia, câştigătoarele celorlalte două grupe din Liga A. Liga Naţiunilor oferă şi patru bilete la EURO, prin intermediul unor play-off-uri.

Afla mai multe despre: belgia 

viewscnt
Articole similare