Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Selecţionerul Irlandei, vizat de o anchetă a federaţiei ţării sale din cauza unui filmuleţ arătat jucătorilor înaintea meciului cu Anglia

Selecţionerul Irlandei, vizat de o anchetă a federaţiei ţării sale din cauza unui filmuleţ arătat jucătorilor înaintea meciului cu Anglia

Fotbal

Comentarii

Selecţionerul Irlandei, Stephen Kenny, este vizat de o anchetă a federaţiei ţării sale, din cauza unui filmuleţ anti-Anglia, pe care l-a arătat jucătorilor săi pentru a-i motiva înaintea meciului amical de săptămâna trecută cu englezii, relatează The Guardian.

Filmuleţul conţinea un amestec de mesaje proirlandeze şi istorie a relaţiilor dintre Irlanda şi Anglia.
Daily Mail notează că unii jucători au fost şocaţi de conţinutul filmuleţului. Şi alţi selecţioneri ai Irlandei au folosit anterior elemente din relaţiile istorice dintre cele două ţări pentru a-şi motiva jucătorii înaintea meciurilor cu Anglia, dar ceea ce li s-a prezentat fotbaliştilor săptămâna trecută pare să fi depăşit limita corectitudinii politice, mai ales având în vedere numărul jucătorilor cu origini engleze, menţionează jurnalul.
Federaţia Irlandeză de Fotbal (FAI) a anunţat că a deschis o anchetă. „Federaţia are cunoştinţă de situaţia cu privire la ceea ce i s-a prezentat echipei noastre de seniori înaintea meciului cu Anglia de pe stadionul Wembley. FAI a deschis urgent o anchetă internă pentru a clarifica situaţia”, se arată într-un comunicat al forului.
 
La 12 noiembrie, selecţionata Irlandei a fost învinsă cu scorul de 3-0 de naţionala Angliei, într-un meci amical.
 
Posted by Andrei Badea

 

Afla mai multe despre: irlanda 

viewscnt
Articole similare